Jordi Costa i Sònia Gelmà: “L’expectativa que s’està generant fa vertigen”

Presentadors del 'Tot Costa', defensen el to distès del programa

Després de molts anys formant part de l’equip d’esports de RAC1, Jordi Costa i Sònia Gelmà aterren avui a Catalunya Ràdio per presentar Tot costa, un nou espai d’esports que s’emetrà cada dia de 19.00 h a 21.00 h.

Què hi trobarem al Tot costa ?

Jordi Costa: El format no pretén revolucionar res: és un programa d’esports que barreja informació i tertúlies. La diferència l’ha de marcar el to: estem acostumats a un to distès i no tindria sentit pretendre canviar-ho. L’únic límit que ens hem marcat és no tenir cap tertulià que com a oients no voldríem escoltar.

Com us repartireu la feina?

Sònia Gelmà: Presenta el Costa, el pes el porta ell. Jo podré donar-li la rèplica sempre que hi estigui en desacord, que és habitual. I com que tinc un bagatge de 12 o 13 anys cobrint l’actualitat de Barça, aquesta serà la parcel·la que portaré més jo.

J.C.: La idea és que no sigui un programa personalista. La gràcia de treballar amb algú amb qui tens una certa química és que sigui pràcticament una dupla, encara que, per dir-ho així, la titularitat la tingui jo.

Catalunya Ràdio fa una aposta pels esports i vosaltres en sou el símbol. Com us sentiu en aquest rol?

S.G.: L’expectativa que s’està generant comença a fer vertigen. Estem sorpresos de la rebuda de la casa, de l’aposta que han fet per nosaltres.

J.C.: Nosaltres fem una aposta, perquè sortim de la zona de confort de RAC1, però l’aposta realment valenta la fa la casa: ve a buscar, si vols dir-ho així, dos noms, però que no estan testats en el lloc que ocuparem ara. Només se m’acut agrair la confiança i intentar correspondre-la. Però la pressió ja me la poso jo: el primer interessat a fer-ho bé ets tu!

Fins ara en aquesta franja a RAC1 hi havia esports, però aquest any ja no n’hi haurà. Això us ajuda?

J.C.: La proposta de Catalunya Ràdio va coincidir en el temps amb el fitxatge de l’Albert Om per RAC1. Què comportarà això? Ni idea. La perspectiva és que qui tingui ganes d’esports a les set vindrà amb nosaltres, però no ho podrem comprovar fins a l’EGM del desembre. D’això en dependrà que ens fotem una castanya o que sortim per la porta gran, però jo no m’hi voldria amoïnar. Es tracta de fer bé el producte i després veurem quin resultat dóna. També és veritat que el programa d’avui tindrà molts matisos respecte al que sentirem per Nadal o al juliol. Ara mateix si alguna cosa portem és il·lusió per tirar-nos a la piscina. I un cop siguem a l’aigua no ens quedarà més remei que nedar.

A les promocions del programa feu broma amb l’ego del Jordi perquè el programa es diu com ell...

S.G.: Ens va costar molt triar el títol, però Tot costa és dels primers que havíem pensat. A qui més li va costar acceptar-lo va ser a ell. La condició va ser que anés en minúscula.

J.C.: Trobo que qui no em conegui pot pensar que hi ha un punt d’egolatria que crec que no tinc. Però al final ho vaig acceptar i ara cada cop m’agrada més.

S.G.: Ara ja està demanant que la C sigui majúscula!

Més continguts de

El + vist

El + comentat