Ara Estiu 22/08/2016

Barretes per a les defenses intestinals

1 min
Barretes per a les defenses intestinals

A vui ens tornem a fixar en el llibre Eat and run, en què Olga Brunner proposa begudes i barretes bioenergètiques per a esportistes i gent activa. Receptes que agrupa segons aliments rics en hidrats de carboni, aliments proteics, aliments antiinflamatoris, begudes isotòniques, aliments per a la salut òssia i articular i aliments alcalinitzants i depuratius, per exemple. La proposta d’avui passa per l’elaboració d’unes barretes que poden ajudar les defenses intestinals.

Per preparar les barretes cal triturar tots els ingredients per separat. Primer, els festucs i els pinyons, però sense fer-ne farina; després, les prunes, fins a fer-ne una massa, i, finalment, les nous, fins que tinguin textura de mantega. Cal barrejar la massa de nous, la de prunes i l’alga clorel·la. Afegiu-hi aleshores els pinyons i els festucs triturats. Estireu la massa sobre un paper vegetal, cobriu-la amb un altre paper i amb l’ajuda d’un corró de cuina doneu-li una forma rectangular d’un gruix regular. Per acabar, netegeu els cítrics, eixugueu-los i talleu algunes tires de pell, sense la part blanca. Aquestes tires fines les heu de posar a la part superior de les barretes.

Un cop fetes, es poden conservar fins a 3 mesos en tàpers dins de la nevera o congelador. Cal recordar que aquesta recepta no és apta per a persones amb al·lèrgia a la fruita seca.

stats