Batut de plàtan, fruites del bosc i llavors de sèsam

Batut de plàtan, fruites del bosc 
 I llavors  De sèsam
1 min

E l plàtan és un dels aliments més apreciats pels esportistes, pel seu alt contingut en potassi. És, a més, una bona font de vitamina B 6, àcid fòlic i riboflavina. És una fruita molt saciant, i també revitalitzant. Sobre aquesta base, Leire Piriz, a Zumoterapia, proposa un batut amb plàtan, que combina amb fruites vermelles, com els nabius, un fruit altament antisèptic i antiinflamatori, que és font de minerals com el calci i el ferro, i de vitamina C.

Per fer el batut, el primer que caldrà fer serà netejar les fruites del bosc i posar-les a la batedora, amb el plàtan i les llavors de sèsam. Caldrà batre bé la barreja. Si voleu que quedi més cremós hi podeu afegir un iogurt natural. Es tracta d’una beguda energètica i nutritiva, ideal per refer-se d’esforços físics i mentals.

Com explica Piriz, educadora nutricional, el sèsam és ric en calci, motiu pel qual recomana incorporar-lo de forma habitual a la dieta, especialment de la canalla i de les persones amb osteoporosi.

A més, el plàtan conté fructooligosacàrids i pectina, substàncies que estan indicades per a persones amb úlceres gàstriques, gastritis o digestions pesants. Un batut sa i ben saborós!

stats