Ara Estiu 12/08/2021

Bunyols de rajada, amb Felip Llufriu

El cuiner de Mon Restaurant, de Ciutadella de Menorca, explica com fer-los a casa

2 min
Bunyols de rajada

El cuiner Felip Llufriu, de Mon Restaurant, a Ciutadella de Menorca, explica com preparar un plat que ell cuina com a entrant en la carta d'estiu, i que ha tingut molt bona acollida entre els comensals.

Felip Llufriu.

Ingredients per a 4 persones

  • 200 g de rajada
  • 1 ou
  • 1 got de llet
  • 200 g de farina
  • 5/10 g d’impulsor
  • 2 grans d'all
  • Una mica de porradell
  • Oli d’oliva extra verge
  • Sal

PER FREGIR ELS BUNYOLS

  • Oli de gira-sol

Elaboració

  1. Marqueu la rajada, tomba i tomba, en una paella calenta. Tot seguit, poseu-la al forn, i coeu-la a 200 ºC durant cinc minuts. Deixeu-la refredar i, un cop freda, traieu-ne les espines. Quedeu-vos la carn i reserveu-la. Amb les espines, podeu preparar un fumet per a una altra recepta.
  2. Piqueu l’all a trossets petits. Daureu-lo en una paella amb oli d’oliva i després poseu-hi la carn de la rajada. Remeneu-ho i afegiu-hi el porradell. Reserveu-ho a la paella a foc apagat.
  3. En un bol barregeu la farina amb l’impulsor i un grapat de sal. Remeneu-ho tot.
  4. Un cop remenat, afegiu-hi la rajada que teníeu reservada i el got de llet. Si trobeu que queda massa espès, podeu posar-hi una mica de llet o, si n’heu fet, de fumet de peix preparat amb les espines de la rajada. L’objectiu és que quedi cremós i que no sigui una pasta gaire compacta. Deixeu-ho reposar uns minuts.
  5. Mentrestant, escalfeu en una paella l’oli de gira-sol. Aneu fent boles amb l’ajut de dues culleres i les aneu fregint a poc a poc. Han de quedar daurades per fora.

Nota

Podeu acompanyar els bunyols de rajada amb una maionesa de mel, que es prepara batent al got de la batedora un rovell d’ou, un gra d’all, una mica de mel (una cullereta de cafè amb llet) i sal.

Bon profit!

stats