Ara Estiu 25/07/2021

Empedrat de mongeta blanca amb salsa romesco, amb Teresa Carles

La xef del grup Teresa Carles recomana una recepta per no oblidar la ingesta de llegums a l'estiu

2 min
Teresa Carles

La cuinera Teresa Carles, del grup Teresa Carles, explica com preparar a casa una recepta que ella enllaça amb els estius de quan era petita, i que passava a Algerri (Noguera). "A casa dels pares, i després com a mare, sempre prioritzàvem menjar llegums, i amb l'empedrat era una bona manera de menjar-los freds".

Empedrat de mongeta blanca.

Ingredients per a 4 persones

  • 800 g de mongetes blanques bullides
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd 
  • Ceba tendra
  • 2 ous durs
  • Olives negres
  • 8 cullerades grans de salsa romesco
  • Sal i pebre negre

Per a la salsa romesco

  • ½ pebrot vermell cuit i pelat
  • 1 tomàquet madur petit
  •  ½ cabeça d'alls
  •  1 nyora (prèviament remullada)
  •  50 g d'ametlles i avellanes torrades
  •  2 cullerades de vinagre de poma
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  •  ½ litre d'oli d'oliva verge extra
  •  1 llesca de pa integral torrat
  •  Sal
  • Unes gotes de salsa Tabasco

Elaboració

  1. Per muntar el plat, trossegeu els tomàquets -prèviament pelats-, els cogombres, el pebrot vermell i el pebrot verd. Talleu-ho tot a daus. Amaniu-ho amb oli d'oliva, sal i pebre negre.
  2. Barregeu-hi les mongetes blanques amb la salsa romesco que tindreu feta (vegeu-ne a baix l'elaboració).
  3. Bulliu els ous durs. Mentrestant, talleu les olives.
  4. Si teniu un cercle metàl·lic, feu-lo servir. A la capa inferior, poseu-hi les mongetes. A sobre, les verdures trossejades, l'ou dur i les olives.

Per fer la salsa romesco

  1. Escaliveu el pebrot, el tomàquet i els alls al forn. Un cop cuits, deixeu-los refredar i tot seguit peleu-los.
  2. Renteu-los i poseu-los dins d'un pot juntament amb la nyora, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, el vinagre, el pebre vermell, sal i la salsa Tabasco.
  3. Tritureu-ho amb la batedora elèctrica mentre hi aneu afegint l'oli d'oliva verge extra.

Bon profit!

stats