Ara Estiu 26/07/2021

Gabri Rodrigo, pilot de Moto3: "El Flash m’ha ensenyat a gaudir més de la vida"

Selena Soro
2 min
Gabri Rodrigo, pilot Moto3 “El Flash m’ha ensenyat a gaudir més de la vida”

La majoria de la gent pensa que el nom que el pilot de Moto3 Gabri Rodrigo va triar per al seu gos, Flash, té alguna cosa a veure amb la velocitat, però no és així. En realitat el nom d’aquest gos gegantí (pesa 55 quilos) és un homenatge al seu germà gran, mort de càncer ara fa dos anys. “La fotografia era la seva passió, així que vam pensar que el flaix d’una càmera seria una bona manera de recordar-lo”, explica el pilot catalanoargentí, que l’any passat va canviar el número 19 pel 2, com una manera de demostrar que des d’aleshores correria per dos, per ell i també pel seu germà.

Des que el Flash va arribar a la vida de Rodrigo i de la seva parella, la interiorista Èlia Rabasa, aquest bover de Berna ha fet honor al seu nom de la millor manera possible: sent el gos més feliç del món. “És com un gos falder però en mida XXL”, riu Rodrigo, que assegura que el Flash sempre està content: “El dia que el vam anar a buscar va venir cap a nosaltres corrent, feliç com si ens hagués conegut de tota la vida. Això va ser el que ens va enamorar d’ell”. Això i la mida: “De petit vaig tenir terranoves i tenia clar que volia un gos gros. Vaig haver de convèncer l’Èlia, que en volia un de petit”, explica el pilot. Competitiu de mena, Rodrigo va convèncer l’Èlia i ara cap dels dos se’n podria separar.

Reconeix que és un gos una mica mimat, però alhora l’han educat perquè, si cal, pugui acompanyar-los a tot arreu on van. “Tot li agrada: anar amb cotxe, a la muntanya, passejar pel circuit… Tot li sembla bé mentre sigui amb nosaltres”, diu Rodrigo.

Un dels seus moments preferits és el moment abans d’anar a dormir, quan el Flash s’estira al llit mentre ells es renten les dents. “S’està cinc o deu minuts estirat amb nosaltres i després baixa i dorm tota la nit. Al matí torna a pujar deu minuts per donar-nos el bon dia i ja baixem tots junts a esmorzar”.

Excepte l’arnès o el moment de la dutxa, no hi ha pràcticament res que alteri el bon humor del Flash. Aquesta alegria constant, assegura el pilot, l’ajuda molt en el seu dia a dia. “Quan competeixes hi ha molts alts i baixos, i arribar a casa i veure que algú té aquesta energia t’ajuda a resetejar i a estar positiu: hi ha algú que necessita que tu també estiguis content per poder disfrutar”.

De fet, explica que si hi ha alguna cosa que ha après d’aquest bover de Berna és a gaudir més del moment que viu. “Sovint pensem massa i patim massa, però el Flash t’ensenya a gaudir de les coses”. I aquest és, segurament, el millor homenatge a un germà.

stats