Ara Estiu 23/08/2021

Una Nicole Kidman sinistra per criticar la indústria del benestar

'Nine perfect strangers', la nova minisèrie d'Amazon, reuneix part de l'equip darrere de l'èxit de 'Big little lies'

3 min
L'actriu australiana interpreta una gurú del benestar

Cabellera rossa, roba totalment blanca i cara d'estar a punt de tocar el cel. Aquesta és l'aparença externa de la Masha, una guru de la indústria del benestar que dirigeix un complex al qual arriben nou urbanites estressats i esgotats que busquen una vida millor. Ells són els protagonistes de Nine perfect strangers, la minisèrie que Amazon estrena aquest divendres i que compta amb Nicole Kidman en el paper d'una líder espiritual que no és aigua clara. La minisèrie, impulsada per part de l'equip de Big little lies i amb altres cares conegudes com Melissa McCarthy o Luke Evans, arriba una setmana després del final de The white lotus (HBO), una altra producció sobre rics neuròtics i una de les poques produccions que han aconseguit destacar en un estiu seriòfil anèmic. Nine perfect strangers arrenca amb l'estrena dels seus tres primers episodis i posteriorment alliberarà els capítols setmanals fins a arribar als vuit que completen la producció.

El productor David E. Kelley torna a confiar en una obra de l'australiana Lianne Moriarty, autora de la novel·la en què es basava un dels seus grans èxits recents, Big little lies, per a la seva nova incursió televisiva. Kelley, que ha adaptat Nine perfect strangers amb la col·laboració de John Henry Butterworth, demostra que Kidman s'ha convertit en una de les seves actrius fetitxes –a part de protagonitzar Big little lies, també era l'estrella de The undoing (HBO)– a l'atorgar-li el sinistre personatge de la responsable de Tranquillum House, un complex de benestar situat al nord de Califòrnia. En el primer episodi, la Masha –amb un accent rus que va i ve– assegura als seus "pacients" que en només deu dies els canviarà la vida, tot i que assegura que pel camí patiran. Els nou participants, que gairebé semblen protagonistes d'una obra d'Agatha Christie i que estan sotmesos a una vigilància extrema, han de desprendre's dels seus telèfons mòbils i de qualsevol aliment que la seva guru consideri poc adequat. A canvi, els fidels treballadors de la Masha els omplen de sucs de fruites exòtiques dissenyats específicament per a cada un d'ells.

A poc a poc els espectadors descobriran que els visitants de Tranquillum House no han arribat al resort per casualitat, sinó que han sigut triats perquè els problemes dels uns i dels altres es complementen. L'actriu còmica Melissa McCarthy interpreta Francis Welty, una escriptora de novel·les romàntiques en plena crisi professional després que la seva editorial hagi decidit prescindir d'ella i del seu últim llibre. També forma part del grup un exjugador de futbol americà, a qui dona vida Bobby Cannavale, amb greus dolors físics i addicció als opioides. Una família recuperant-se d'una pèrdua, una parella en crisi i una dona aparentment conciliadora són alguns dels altres rics amb problemes que busquen la salvació a través de la misteriosa Masha.

Un dels primers rodatges en pandèmia

Per a Kidman, la minisèrie tracta temes de plena actualitat arran de les conseqüències psicològiques de la pandèmia. "Què estaries disposat a fer per superar el dolor? Com de lluny aniries? Per a mi, aquestes preguntes són realment interessants, especialment quan les planteges en un format d'entreteniment", assegura l'actriu en una entrevista amb Associated Press. L'actriu reconeix que alguna vegada ha anat a algun retir espiritual, però mai tan extrem com el que presenta la minisèrie, i que, sobretot, mai ha estat deu dies seguits amb el telèfon desconnectat com fan els protagonistes per obligació.

Més enllà de la seva trama, Nine perfect strangers té la particularitat de ser una de les primeres produccions que es van començar a fer en plena pandèmia. La minisèrie es va rodar entre l'agost i el desembre del 2020 i, si bé la ficció està ambientada a Califòrnia, en realitat tota la filmació va tenir lloc a Austràlia. Les mesures de seguretat per evitar contagis van ser especialment estrictes: el repartiment i els seus familiars, que van fer quarantena de quinze dies, eren escortats per militars a les seves habitacions d'hotel i, evidentment, els tests eren constants.

El resultat va ser un rodatge "bombolla" a la zona de Byron Bay. "No crec que ens adonéssim del que estàvem fent. Si haguéssim sabut com era d'alt el risc, en el sentit que tot podia acabar tancant i que el projecte s'ensorrés, no crec que els responsables econòmics l'haguessin corregut. Estàvem jugant a la ruleta russa", afegeix Kidman, que també exerceix de productora.

stats