El plat del dia
Rodó de vedella amb salsa verda freda (recepta de Llorenç Valls)
El xef proposa cuinar carn amb una recepta refrescant
31/07/2021
El cuiner Llorenç Valls proposa fer una recepta que requereix temps, però que es pot deixar feta un dia i menjar-se l'endemà, ben freda. El repòs, fins i tot de dos dies seguits, farà que el plat resulti més bo.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 800 g de rodó de vedella (la peça sencera)
- Julivert
- Porradell
- 3 cebes tendres
- Cogombrets en vinagre
- Tàperes
- 1 gra d'all
- Vi ranci
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- En una cassola, poseu-hi un raig d'oli. Tot seguit salpebreu la peça de carn de forma molt generosa.
- Daureu-la a la cassola per tots els costats a foc mitjà-alt, de manera que quedi un daurat pujat de color, que estigui ben rostit per fora.
- Un cop daurada, amb el foc encara encès, tireu-hi un raig de vi ranci, i quan s'evapori, tapeu la cassola. Deixeu-ho coure a foc mitjà durant vint-i-cinc minuts tapat.
- Passat aquest temps, apagueu el foc i deixeu-ho fins que la carn es refredi.
- Un cop ben freda, poseu la carn en un plat i reserveu-la a la nevera, tapada amb un drap net durant quatre hores.
- Mentrestant, piqueu els altres ingredients: les cebes, els cogombrets, les tàperes, el gra d'all, el julivert i el porradell. Quan ho tingueu picat, submergiu-ho amb oli d'oliva i ho salpebreu. Així haureu fet la salsa verda.
- Passades les quatre hores, agafeu la peça de carn que teníeu a la nevera. Amb un ganivet esmolat, aneu-ne fent talls molt prims.
- A mesura que l'aneu tallant, aneu disposant els talls a la safata on teníeu la salsa verda feta.
- Un cop heu fet tots els talls, guardeu la safata a la nevera durant vuit hores seguides i ja estarà.
- Podeu menjar-vos-el amb torrades o amb una amanida verda.
Cargando
No hay anuncios