El plat del dia

Rodó de vedella amb salsa verda freda (recepta de Llorenç Valls)

El xef proposa cuinar carn amb una recepta refrescant

El cuiner Llorenç Valls proposa fer una recepta que requereix temps, però que es pot deixar feta un dia i menjar-se l'endemà, ben freda. El repòs, fins i tot de dos dies seguits, farà que el plat resulti més bo.

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 4 persones

  • 800 g de rodó de vedella (la peça sencera)
  • Julivert
  • Porradell
  • 3 cebes tendres
  • Cogombrets en vinagre
  • Tàperes
  • 1 gra d'all
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. En una cassola, poseu-hi un raig d'oli. Tot seguit salpebreu la peça de carn de forma molt generosa.
  2. Daureu-la a la cassola per tots els costats a foc mitjà-alt, de manera que quedi un daurat pujat de color, que estigui ben rostit per fora.
  3. Un cop daurada, amb el foc encara encès, tireu-hi un raig de vi ranci, i quan s'evapori, tapeu la cassola. Deixeu-ho coure a foc mitjà durant vint-i-cinc minuts tapat.
  4. Passat aquest temps, apagueu el foc i deixeu-ho fins que la carn es refredi.
  5. Un cop ben freda, poseu la carn en un plat i reserveu-la a la nevera, tapada amb un drap net durant quatre hores.
  6. Mentrestant, piqueu els altres ingredients: les cebes, els cogombrets, les tàperes, el gra d'all, el julivert i el porradell. Quan ho tingueu picat, submergiu-ho amb oli d'oliva i ho salpebreu. Així haureu fet la salsa verda.
  7. Passades les quatre hores, agafeu la peça de carn que teníeu a la nevera. Amb un ganivet esmolat, aneu-ne fent talls molt prims.
  8. A mesura que l'aneu tallant, aneu disposant els talls a la safata on teníeu la salsa verda feta.
  9. Un cop heu fet tots els talls, guardeu la safata a la nevera durant vuit hores seguides i ja estarà.
  10. Podeu menjar-vos-el amb torrades o amb una amanida verda.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!