Ara Estiu 31/07/2021

Rodó de vedella amb salsa verda freda (recepta de Llorenç Valls)

El xef proposa cuinar carn amb una recepta refrescant

2 min
Llorenç Valls

El cuiner Llorenç Valls proposa fer una recepta que requereix temps, però que es pot deixar feta un dia i menjar-se l'endemà, ben freda. El repòs, fins i tot de dos dies seguits, farà que el plat resulti més bo.

Carn de vedella.

Ingredients per a 4 persones

  • 800 g de rodó de vedella (la peça sencera)
  • Julivert
  • Porradell
  • 3 cebes tendres
  • Cogombrets en vinagre
  • Tàperes
  • 1 gra d'all
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. En una cassola, poseu-hi un raig d'oli. Tot seguit salpebreu la peça de carn de forma molt generosa.
  2. Daureu-la a la cassola per tots els costats a foc mitjà-alt, de manera que quedi un daurat pujat de color, que estigui ben rostit per fora.
  3. Un cop daurada, amb el foc encara encès, tireu-hi un raig de vi ranci, i quan s'evapori, tapeu la cassola. Deixeu-ho coure a foc mitjà durant vint-i-cinc minuts tapat.
  4. Passat aquest temps, apagueu el foc i deixeu-ho fins que la carn es refredi.
  5. Un cop ben freda, poseu la carn en un plat i reserveu-la a la nevera, tapada amb un drap net durant quatre hores.
  6. Mentrestant, piqueu els altres ingredients: les cebes, els cogombrets, les tàperes, el gra d'all, el julivert i el porradell. Quan ho tingueu picat, submergiu-ho amb oli d'oliva i ho salpebreu. Així haureu fet la salsa verda.
  7. Passades les quatre hores, agafeu la peça de carn que teníeu a la nevera. Amb un ganivet esmolat, aneu-ne fent talls molt prims.
  8. A mesura que l'aneu tallant, aneu disposant els talls a la safata on teníeu la salsa verda feta.
  9. Un cop heu fet tots els talls, guardeu la safata a la nevera durant vuit hores seguides i ja estarà.
  10. Podeu menjar-vos-el amb torrades o amb una amanida verda.

Bon profit!

stats