Santi Vila: “Retirar-se de la política millora molt la vida de parella”

Exconseller

2 min
Santi Vila i el seu company Javier Luque.

Santi Vila va conèixer l’empresari Javier Luque en una festa de Cap d'Any a Madrid. “Teníem amics en comú i ens van presentar. Hi va haver una confusió divertida perquè algú li havia dit que jo era conseller. Ell es va pensar que era conseller delegat d’alguna companyia. Es pensava que estava caçant un peix gros… i va tenir el disgust d’estar amb un polític”, diu de broma l’exconseller. 

Al principi, l’atracció va ser física, però de seguida van veure que tenien molts interessos en comú. “La veritat és que vam aprofitar molt el temps”, assegura Vila. L’endemà van anar a sopar i ja van passar el cap de setmana junts. Al cap d’uns dies, Luque anava a veure’l a Barcelona. “Jo estava divorciat i ell em va advertir que era un home molt seriós, i que ximpleries les justes: si la intenció era conèixer-nos a fons, tot bé, però si no seria millor que no ens féssim perdre el temps”. 

Dit i fet, Luque i Vila es van casar al cap d’un temps. “Jo era una mica reticent perquè ja m’havia casat i havia estat un desastre, però molt sensatament el Javier em va dir: «I quina culpa en tinc jo?» Tenia raó, i casar-me amb ell em va fer molta il·lusió”.

De l’empresari li agrada sobretot que “té uns valors familiars molt marcats”. “És un home d’ordre i té molta cura de la seva família, que soc jo, els seus pares i els seus germans. Amb la família política, la situació els primers dies d’estar junts va ser curiosa: “A la seva família són molt catòlics i molt espanyols”, detalla Vila. “Crec que al principi els va xocar una mica: «El nano va i se’ns casa amb un colpista!» He de dir que en presència meva sempre han estat molt carinyosos…” 

Des que ha deixat la primera línia política, això sí, Vila assegura que “la vida de parella ha millorat molt”. “Ja no tinc l’agenda plena de compromisos i ens podem dedicar més temps”. El dia perfecte per a tots dos, diu, és “la vida quotidiana”. “Tots dos som molt feliços treballant, no ens és càstig treballar, i, quan pleguem, ens agrada acabar sempre el dia junts. Fem uns horaris molt francesos, sopem molt d’hora i tenim una vida cultural molt intensa. Aquesta nit, per exemple, anirem al Liceu”.   

Vila assegura que no se saben imaginar planificant unes vacances o un cap de setmana per separat. “Estem molt contents amb la vida quotidiana que portem, la nostra felicitat matrimonial no té gaire secret: procurem estar el màxim de temps junts”.

stats