El plat del dia
Suquet de rajada amb cloïsses i carbassons petits amb Carlota Claver
La xef del restaurant La Gormanda explica com preparar-lo a casa
02/08/2021
La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, a Barcelona, recomana preparar a casa un plat que ella té a la carta d'estiu, i que assegura que és un d'aquells per sucar-hi pa del bo.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 1 rajada (d'un quilo)
- 15 cloïsses (tingueu-les en un bol amb aigua i sal per netejar-les abans de posar-les a la cassola)
- 4 carbassons petits (o minicarbassons)
- Brou de peix
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre
- 1 anís estrellat
- 1 bitxo
Cargando
No hay anuncios
Per al sofregit
- 2 cebes de Figueres
- 4 tomàquets de pera
- 2 nyores
Cargando
No hay anuncios
Per a la picada
- 15 g d'avellanes torrades
- 15 g de pinyons torrats
- 15 g d'ametlles torrades
Cargando
No hay anuncios
Per a la segona picada
- Fulles de julivert
- 1 gra d'all
- 1 fil de safrà
- Oli d'oliva verge extra
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu pel sofregit. Talleu la ceba i poseu-la a sofregir. Quan estigui enrossida, peleu el tomàquet, talleu-lo a daus i afegiu-lo a la cassola. Quan estigui fet, poseu-hi la carn de la nyora, que prèviament ha d'estar escaldada. Un cop fet el sofregit, reserveu-lo.
- Prepareu la picada de fruits secs. Tritureu-ho tot en un morter amb una mica del brou de peix (bo i comprat o fet). Reserveu-la.
- Prepareu la següent picada, la de les fulles de julivert, amb el gra d'all, l'oli d'oliva i el fil de safrà. Tritureu-ho amb una batedora. Reserveu-la.
- Enceneu el foc de la cassola on teníeu el sofregit, afegiu-hi les dues picades i mulleu-ho amb el brou de peix, que ho cobreixi tot. En el moment que bulli, afegiu-hi anís estrellat i bitxo.
- Un cop bullit, poseu-hi la rajada, a trossos i filetejada (podeu demanar-ho a la peixateria) i els carbassons a rodanxes.
- Quan la carn de la rajada estigui cuita, poseu-hi les cloïsses. Deixeu-ho reposar amb el foc apagat i ja estarà preparat per sucar-hi pa.
Cargando
No hay anuncios