Suquet de rajada amb cloïsses i carbassons petits amb Carlota Claver

La xef del restaurant La Gormanda explica com preparar-lo a casa

Carlota Claver
2 min

La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, a Barcelona, recomana preparar a casa un plat que ella té a la carta d'estiu, i que assegura que és un d'aquells per sucar-hi pa del bo.

Suquet de rajada amb cloïsses i carbassons petits.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 rajada (d'un quilo)
  • 15 cloïsses (tingueu-les en un bol amb aigua i sal per netejar-les abans de posar-les a la cassola)
  • 4 carbassons petits (o minicarbassons)
  • Brou de peix
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre
  • 1 anís estrellat
  • 1 bitxo

Per al sofregit

  • 2 cebes de Figueres
  • 4 tomàquets de pera
  • 2 nyores

Per a la picada

  • 15 g d'avellanes torrades
  • 15 g de pinyons torrats
  • 15 g d'ametlles torrades

Per a la segona picada

  • Fulles de julivert
  • 1 gra d'all
  • 1 fil de safrà
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració

  1. Comenceu pel sofregit. Talleu la ceba i poseu-la a sofregir. Quan estigui enrossida, peleu el tomàquet, talleu-lo a daus i afegiu-lo a la cassola. Quan estigui fet, poseu-hi la carn de la nyora, que prèviament ha d'estar escaldada. Un cop fet el sofregit, reserveu-lo.
  2. Prepareu la picada de fruits secs. Tritureu-ho tot en un morter amb una mica del brou de peix (bo i comprat o fet). Reserveu-la.
  3. Prepareu la següent picada, la de les fulles de julivert, amb el gra d'all, l'oli d'oliva i el fil de safrà. Tritureu-ho amb una batedora. Reserveu-la.
  4. Enceneu el foc de la cassola on teníeu el sofregit, afegiu-hi les dues picades i mulleu-ho amb el brou de peix, que ho cobreixi tot. En el moment que bulli, afegiu-hi anís estrellat i bitxo.
  5. Un cop bullit, poseu-hi la rajada, a trossos i filetejada (podeu demanar-ho a la peixateria) i els carbassons a rodanxes.
  6. Quan la carn de la rajada estigui cuita, poseu-hi les cloïsses. Deixeu-ho reposar amb el foc apagat i ja estarà preparat per sucar-hi pa.

Bon profit!

stats