09/03/2022

No ens feliciteu, gràcies

1 min
Manifestant amb una pancarta a la manifestació del 8-M

BarcelonaNo volem que el 8-M ens feliciteu, volem cobrar igual que vosaltres per la mateixa feina. Volem tornar a casa de nit sense por. Volem que la pornografia deixi de ser l’educació sexual de les futures generacions. Volem que la maternitat no sigui un fre en la carrera laboral. Volem que ens deixeu de preguntar si estem solteres i d'avisar-nos que se'ns covarà l'arròs. Volem que a les entrevistes de feina no ens pregunteu si tenim previst tenir fills. Volem que deixeu d’opinar sobre el nostre cos. Volem vestir-nos com ens doni la gana sense sentir el judici de mirades alienes.

Inscriu-te a la newsletter Feminismes L'actualitat, amb visió de gènere
Inscriu-t’hi

Volem reivindicar les generacions que ens han precedit: les àvies que no van poder ni plantejar-se que hi havia drets per reivindicar i les mares que després d’una vida de doble jornada laboral ara cuiden els nets perquè nosaltres puguem conciliar. Volem educar els nostres fills en el feminisme. Volem visibilitzar i reivindicar el treball de cures. Volem que les persones que el fan, dones immigrades en molts casos, no treballin en condicions precàries.

Volem que quan anem al metge es prenguin seriosament els nostres símptomes. Volem deixar de pagar més pels productes d’higiene. Volem parlar a les reunions, que se'ns escolti i no se'ns interrompi. I no volem haver d'informar de més agressions sexuals, violacions i abusos. I mentre tot això i més no sigui una realitat, el 8-M continuarà sent una jornada reivindicativa necessària. Però no ens feliciteu perquè això no és una celebració. Sumeu-vos a la lluita.

stats