A la categoria de reportatge gràfic de l'any, trobem el projecte "Kho, the Genesis of a Revolt", de Romain Laurendeau. La juventut Argeliana, es va atrevir a desafiar l'autoritat, i gràcies a això va donar peu a què s'unissin la resta de la societat. Ha estat un dels majors moviments del país.
A la categoria de temes contemporanis, trobem la foto guanyadora: 'Nothing Personal: The Back Office of War' de Nikita Teryoshin. Foto feta a l'exposició i conferència internacional de defensa (IDEX), celebrada a Abu Dabi. A la imatge es veu un home de negocis, guardant un llença-granades antitancs. A la conferència s'escenifica la guerra i es fan demostracions d'armes.
A la categoria de medi ambient, trobem a la fotògrafa Esther Horvath, amb la foto: Polar Bear and her Cub. Un ós polar i el seu fill s'acosten a una estació d'investigació científica a Polarstern, investiguen les conseqüències del canvi climàtic a l'àrtic.
A la categoria de naturalesa, trobem a Alain Schroeder amb la fotografia: 'Final Farewell'. El cos d'un orangutan d'un mes es troba en un equip de rescat, va morir poc després de ser trobada amb la seva mare ferida per 74 bales de rifle, cega i amb la clavícula trencada. L'orangutan de Sumatra està amenaçat per les plantacions d'oli de palma i les explotacions forestals i mineres. Els animals es veuen obligats a sortir del seu hàbitat natural.
A la categoria de retrat trobem a Gazeta Wyborcza, que ens ensenya a Ewa, una adolescent d’Armènia que viu en un centre de refugiats de Podkowa. La noia acaba de despertar d’un estat catatònic, degut al síndrome de resignació que pateix.
A la categoria d'esport, trobem a Mark Blinch, amb una foto de les semifinals de la NBA. El partit el disputen Sixers i Raptors, en un empat a 90 i amb 4 segons per jugar, Kawhi Leonard llença la pilota i bota fins a quatre vegades a l'anella abans de caure dins i portar als Raptors a la final.
A la categoria de notícies d'actualitat, trobem a Farouk Batiche, en una foto on Estudiants algerians i policies antidisturbis es barallen durant una manifestació antigovernamental. Algèria va viure vàries protestes després que el president Abdelaziz Bouteflixa anuncies que buscava un cinquè mandat.
També volem mencionar la foto de Ricard Garcia Vilanova, fotògraf de Barcelona, que ha obtingut el tercer premi de la categoria de temes d'actualitat. Amb la foto: Unconscious Protester during the Tishreen Revolution, ens mostra la situació a Iraq. El fotògraf assegura que ha volgut mostrar la situació que viu al país, i que als mitjans de comunicació pràcticament no se n'ha fet ressò. Els joves iraquians s'han reivindicat perquè senten que no tenen ni esperança ni futur amb el que els hi ofereix el govern.
stats