El míssil impactant en la torre de comunicacions de Kíiv, parelles acomiadant-se a través del vidre dels trens (els homes ucraïnesos van ser obligats a quedar-se al país per lluitar), un casament sota les bombes... L'atac rus a Ucraïna fa 50 dies que dura i cada dia fotògrafs sobre el terreny envien imatges tan dures com necessàries perquè el món sàpiga què està passant a l'Est d'Europa. Malgrat la superioritat de l'exèrcit del Kremlin, la seva ofensiva llampec s'ha empantanat i Moscou s'ha hagut de retirar del front nord, que amenaçava Kíiv, per concentrar-se en la conquesta de l'est a les regions del Donbass, amb Mariúpol com a principal objectiu. El patró d'atacs a la població i les infraestructures civils s'intensifica. A continuació, una selecció d'imatges que ja formen part de la història d'una guerra tan recent com innecessària.

Fossa comuna davant d'una església ortodoxa, a Butxa, al nord-oest de Kíiv, Ucraïna.
Personal d'emergències amb les víctimes després d'un atac amb míssils a l'estació de tren de la ciutat oriental de Kramatorsk, a la regió del Donbass, Ucraïna.
Una parella de militars que s'acaben de casar a Kíiv.
Vista nocturna de la ciutat de Khàrkiv il·luminada pel foc de les bombes.
Un home s'acomiada de la seva família mentre el tren es prepara per sortir a l'estació central de Lviv.
Explosió a la torre de televisió durant la invasió russa d'Ucraïna, a Kíiv.
Una noia en un tren d'evacuació fent una cara somrient a un home que l'observa des de l'andana de l'estació central de Kíiv.
Dos cossos de civils morts mentre intentaven fugir, tapats en un carrer de la ciutat d'Irpín, prop de Kíiv.
Una dona  davant d'una casa en flames després de ser bombardejada a la ciutat d'Irpín, als afores de Kíiv.
Les imatges de vigilància mostren un míssil impactant en un edifici residencial a Kíiv, Ucraïna, el 26 de febrer del 2022.
Soldats ucraïnesos prenent posicions al centre de Kíiv.
Militars de l'exèrcit rus viatgen a la part posterior d'un camió militar a Armiansk, a la part nord de Crimea.
Molts ucraïnesos van buscar refugi a l'estació de metro de Puixkinskaia a Khàrkiv
Un embús de trànsit a la sortida de KíIv. Les tropes russes van entrar a Ucraïna mentre el president del país, Volodímir Zelenski, es dirigia a la nació per anunciar la imposició de la llei marcial.
El ministeri de Defensa rus ha admès que el vaixell insígnia de la seva flota al Mar Negre ha estat "greument afectat" per una explosió de munició, s'ha produït un incendi i tota la tripulació ha hagut de ser evacuada.
stats