Harvey Weinstein pagarà 44 milions de dòlars per aturar les demandes de les víctimes i dels creditors

Segons 'The New York Times', no està clar si això implicarà reconeixement de cap abús

L'exproductor de Hollywood Harvey Weisntein ha arribat a un preacord per 44 milions de dòlars per tancar les demandes presentades contra ell per algunes de les seves presumptes víctimes i per l'estat de Nova York, segons informa el 'New York Times' i recull Efe. Encara es desconeix si aquest preacord inclouria un reconeixement de Weinstein de les acusacions d'abusos sexuals publicades en contra seu –i que ell fins ara sempre ha negat– per més de 80 dones, algunes de les quals conegudes estrelles de Hollywood com Salma Hayek, Angelina Jolie o Lupita Nyong'o.

Segons recullen la citada agència i el rotatiu novaiorquès, dels 44 milions de l'acord, 30 es repartirien entre un fons de demandants, creditors de la seva antiga empresa (The Weinstein Company) i antics empleats. La resta aniria destinat a cobrir les despeses legals de socis de Weinstein, esquitxats per les demandes. En paral·lel a aquest acord civil, Weinstein afronta un procés penal per delictes sexuals el judici del qual està previst que comenci al setembre a Nova York.

Weinstein ha passat de ser un intocable de Hollywood a convertir-se en un empestat en la indústria cinematogràfica per les desenes d'acusacions d'agressió sexual en contra seu. Les primeres acusacions es van revelar a finals del 2017 i van provocar tot un terratrèmol feminista a Hollywood que, articulat posteriorment sota el moviment #MeToo, va assenyalar altres presumptes agressors i assetjadors sexuals com Kevin Spacey, Brett Ratner, Louis CK, John Lasseter o Bryan Singer.

El moviment #MeToo va saltar després de Hollywood al món de la política i dels mitjans de comunicació. Aquestes acusacions van obrir incomptables fronts davant la justícia a l'exproductor, que el maig del 2018 es va lliurar a les autoritats i va ser posteriorment posat en llibertat sota fiança d'un milió de dòlars. Arran del seu enfonsament, Weinstein va ser acomiadat de la seva pròpia empresa, The Weinstein Company, un autèntic imperi empresarial i cinematogràfic, que va ser venuda i dissolta l'any passat.