Abusos sexuals
Gent 28/08/2022

Acusen el líder d'Arcade Fire de comportament sexual inadequat

La revista 'Pitchfork' ha publicat un reportatge amb el testimoni de quatre persones

2 min
LA NOVA ÈPICA DEL POP 
 Els Arcade Fire van triomfar en la primera nit al Parc  del Fòrum.

BarcelonaWin Butler, líder d'Arcade Fire, un dels grups indies de més èxit arreu del món, ha estat acusat de comportament sexual inadequat per part de quatre persones. Un reportatge de la revista musical Pitchfork recull declaracions de tres dones, que apareixen amb pseudònim, que asseguren que Butler va tenir un "comportament inadequat amb elles donada la diferència d'edat, les dinàmiques de poder i el context". Una quarta persona, que es defineix com a no binària, diu que Butler va abusar d'ella sexualment en dues ocasions, quan ella tenia 21 anys i ell 34.

En el cas de les tres primeres dones que han acusat Butler, es tractaria de fans d'Arcade Fire que tenien entre 18 i 21 anys quan van començar a interaccionar amb el líder de la banda. Aquestes relacions haurien tingut lloc entre el 2016 i el 2020, quan el cantant tenia entre 36 i 39 anys. Segons el reportatge, en un dels casos, Butler va enviar missatges sexuals contra la voluntat de la receptora. Dues de les denunciants expliquen que van començar a parlar amb el cantant de música, però que les converses van canviar de to i van passar a ser sexuals. El cantant els reclamava que li enviessin vídeos en què apareguessin utilitzant joguines sexuals, entre altres coses.

Butler té una relació des de fa vint anys amb la seva companya de grup Régine Chassagne, mare del seu fill. Tots dos han respost al reportatge de Pitchfork a través de comunicats. Per la seva banda, Butler ha assegurat que totes les relacions de les quals es parla a la peça van ser consentides, mentre que Chassagne detalla que era conscient de les relacions extramatrimonials de la seva parella. "Mai he tocat una dona en contra del seu desig i qualsevol implicació que ho hagi fet és simplement mentida. Nego vehement haver forçat cap dona o demanat favors sexuals. Això simplement no ha passat", assegura el cantant i músic, que reconeix que en el passat ha tingut problemes per aconseguir ser el marit, el pare i el company de banda que li agradaria ser. També ha explicat que va començar a tenir problemes amb l'alcohol a partir de la trentena, arran de la depressió en què va caure després que Chassagne perdés el fill que esperaven.

"Conec el Win des d'abans que fóssim famosos, quan només érem estudiants universitaris normals i corrents. Sé què hi ha al seu cor, i sé que no ha tocat mai una dona sense el seu consentiment i que no ho faria mai. Estic segura que no ho ha fet. Va perdre el seu camí, però l'ha retrobat. L'estimo i estimo la vida que hem creat junts", diu Chassagne. La cantant i instrumentista afegeix que en els últims anys ha vist patir molt el seu marit i que s'ha quedat al seu costat perquè sap que és "un bon home".

stats