Filantropia
Gent 24/11/2023

Ametller Origen empeny la investigació de l'ELA amb el segon Sopar Solidari de Nadal

La cita, a les Drassanes de Barcelona, aconsegueix recaptar 30.000 euros

2 min
Llucià Ferrer amb Juan Carlos Unzué al sopar solidari de Nadal

BarcelonazAmetller Origen ha donat el tret de sortida al Nadal solidari entre les columnes de les Drassanes de Barcelona. El sopar benèfic ha aplegat més de 650 persones amb la intenció de millorar la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA), una malaltia degenerativa per a la qual, a hores d'ara, no s'ha aconseguit trobar una cura. Per aquest motiu, la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls i l'Ametller Origen, amb Josep Ametller al capdavant, han unit forces per recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia.

L'esport i l'alimentació sempre han anat de bracet i aquest divendres a la nit no ha estat una excepció. Així ho han explicat Llucià Ferrer i Carol Rovira, els encarregats de conduir l'acte i presentar tots els convidats estrella que ha reunit la iniciativa de Cuina Solidària. Per una banda, sis reconeguts xefs com Nandu Jubany, Vicent Guimerà, Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca i Carme Ruscalleda i, per l'altra, sis esportistes i exesportistes: Juan Carlos Unzué, Aleix Espargaró, Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Àlex Corretja i Alexia Putellas.

Montse Castellà durant l'actuació del sopar solidari

De tots ells, esclar, ha tingut un protagonisme especial Unzué. El que va ser porter i entrenador assistent del Barça i entrenador del Girona, entre altres equips, pateix esclerosi múltiple i des de fa anys és una de les principals referències en la divulgació dels efectes de la malaltia per ajudar en la investigació i millora de la qualitat de vida de totes aquelles persones que pateixen la malaltia neuronal. Concretament, a Catalunya es diagnostiquen dos casos nous cada any per cada 100.000 habitants, sent aquesta la tercera patologia neurodegenerativa en incidència, després de la demència i el Parkinson.

Ves al vídeo:

Entre les columnes de les naus de les antigues Drassanes de Barcelona, els cuiners Nandu Jubany, Vicent Guimerà, el japonès Hideki Matusuhisa, Lluc Crusellas i Oriol Balaguer han estat els encarregats de seduir el paladar de tots els comensals amb plats que han estat escollits per cada un dels esportistes que han col·laborat en el sopar solidari. Un dels plats estrella ha estat el del mestre xocolater Lluc Crusellas, el panettone farcit de sis xocolates creat especialment per a Ametller Origen. Per si encara els comensals no havien quedat amb la boca oberta amb l'assortit d'exquisideses, el mag Sanyes ha estat l'encarregat de deixar-los embadalits amb els seus trucs, i l'ebrenca Montse Castellà amb les seves cançons.

El segon sopar solidari amb benefici de la investigació de l'ELA organitzat per Ametller Origen ha aconseguit recaptar 30.000 euros. "Vull agrair al Juan Carlos i el seu equip per tot l'any i mig treballant en aquest projecte", ha pronunciat Josep Ametller, cofundador del grup Ametller Origen, un recorregut solidari que ha aconseguit recaptar un total de 180.000 euros. La xifra és fruit de la venda dels plats i aliments de la iniciativa Cuina Solidària disponible a tots els establiments d'Ametller Origen. Tots aquests beneficis es destinaran íntegrament a la investigació de l'ELA.

stats