Gestació subrogada
Gent 05/04/2023

Ana Obregón confirma que la nena nascuda a Miami és la seva neta

En una exclusiva a la revista '¡Hola!', la presentadora explica que la criatura és la filla pòstuma d'Aless Lequio

5 min
Ana Obregón en una imatge recent.

BarcelonaAna Obregón ha sacsejat de nou l'actualitat a l'estat espanyol aquest dimarts a la nit a través d'una exclusiva a la revista ¡Hola! en la qual revela que no és la mare de la criatura que va recollir la setmana passada a Miami. Segons explica ella mateixa a la revista, ella és l'àvia de la nena, que ha nascut de l'esperma congelada del seu difunt fill, Aless Lequio. ¡Hola! esmena així la seva pròpia portada de fa tot just una setmana, en la qual donava per bo que la presentadora s'havia convertit en "mare" als 68 anys, cosa que va generar fins i tot un intens debat polític al Congrés de Diputats. La presentadora revela ara, a més a més, que la criatura es diu Ana Sandra Lequio Obregón. "Aquesta va ser l'última voluntat de l'Aless, portar un fill seu al món", ha explicat la polifacètica figura televisiva espanyola sobre aquest polèmic naixement, que ha tingut lloc a través d'un ventre de lloguer als EUA, on a diferència d'Espanya aquesta pràctica està legalitzada.

Les imatges publicades la setmana passada d'Ana Obregón sortint amb el nadó als braços del Memorial Regional Hospital de Miami van desencadenar un gran debat polític, social i ètic a l'Estat perquè la gestació subrogada no és legal a Espanya i també per l'edat de l'actriu, que és a priori l'única persona que se'n farà càrrec. En aquelles fotografies es podia veure com l'artista abandonava l'hospital amb el nadó als braços, asseguda en una cadira de rodes en què es podia llegir el cartell "Mother baby chariot", que en català es podria traduir com cadira per a mare i nadó. De fet, aquestes imatges ja van generar una gran contestació per part de moltes persones en contra dels ventres de lloguer, encara que no fossin necessàriament volgudes per la protagonista, ja que això és un protocol obligatori als hospitals dels EUA.

Nascuda fa 15 dies

Segons publica aquesta setmana ¡Hola! a la seva web, amb la portada de la revista d'aquest dimecres als quioscs com a única il·lustració, l'actriu ha revelat tota aquesta informació en una entrevista que ha concedit a la mateixa revista des de Miami, on un enorme desplegament de periodistes gràfics espanyols estan intentant trobar-la per fer-li fotografies passejant amb la criatura. A la portada d'aquest número de la revista, Obregón ja hi exposa la cara de la criatura, nascuda fa 15 dies. La nena, que ha nascut sense intimitat, li ha servit d'entrada a Obregón per recaptar una elevada xifra de diners a través de la venda de l'exclusiva que no ha transcendit però que s'estima molt per sobre del cost de la gestació. Segons ha declarat ella mateixa aquesta tarda a ¡Hola!, tots els recursos recaptats venent la intimitat de la seva neta aniran destinats a nodrir les arques de la fundació que porta el nom del seu fill.

"Aquesta nena no és la meva filla, sinó la meva neta –explica a la revista del cor–. És filla de l'Aless i quan creixi li explicaré que el seu pare va ser un heroi, perquè sàpiga qui és i com n'ha d'estar d'orgullosa. La decisió de començar amb el procés de gestació subrogada, que implica, com saps, la participació d'una donant d'òvul i d'una gestant, la vaig prendre el dia que el meu nen se'n va anar al cel", revela la presentadora, que confessa que no sap si la nena que haurà de criar va néixer per cesària o per part natural. "El que la gent no sap és que aquesta va ser l'última voluntat de l'Aless: la de portar un fill seu al món. I així ens ho va comunicar de paraula al seu pare i a mi una setmana abans de morir. D'això se'n diu testament hològraf i es produeix quan una persona, davant de dos testimonis, expressa els seus últims desitjos, encara que, per les circumstàncies que siguin, el notari no pugui ser-hi present en aquell moment", concreta. De fet, en la seva entrevista d'¡Hola!, afegeix que entre els desitjos del seu fill hi havia tenir fins a "cinc fills" i, per aquest motiu, no tanca la porta al fet que "un nen arribi també algun dia" a les seves vides per la mateixa via.

Mostres conservades a Nova York

Segons Obregón, aquest document "existeix i és legal". "Quan al meu fill li van diagnosticar el càncer i havia de començar el tractament de quimioteràpia, els metges li van recomanar que guardés mostres d'esperma, per si els medicaments l'afectaven en el futur, per assegurar-se de poder tenir fills", detalla Obregón sobre la decisió del seu fill difunt. "Aquestes mostres estaven conservades a Nova York. Aquell dia estàvem a l'hospital; l'Aless ja estava molt malament i ens va dir que, si li passava alguna cosa, volia que sabéssim que ell volia deixar descendència en aquesta vida. Encara que ja no hi fos. Des d'aquell moment, l'únic que m'ha permès continuar vivint cada dia, cada segon, és complir la missió de portar al món una filla de l'Aless", confessa sobre el seu precari estat de salut mental l'actriu i presentadora madrilenya.

Arran de tota la polèmica despertada per aquesta revelació, Obregón ha decidit mantenir-se en un segon pla i no afegir més llenya al foc mediàtic. "Ha tornat a sortir el sol a la meva vida. Amb la V de victòria. Al cel i a la terra", ha escrit la presentadora al seu Instagram. Qui tampoc ha parlat sobre la polèmica és Alessandro Lequio, de 62 anys i avi d'aquesta criatura, que no se sap si era coneixedor de la seva gestació o no. Tot i això, sí que han parlat d'ell les revistes del cor Semana i Diez Minutos, que han assegurat aquest dimecres que la relació cordial que mantenia amb Obregón –amb qui va ser parella quatre anys– ha saltat pels aires després d'aquest afer.

La mare gestant

A banda de l'exclusiva d'¡Hola!, també Lecturas ha aprofundit en aquesta polèmica gestació il·lustrant la seva portada d'aquesta setmana amb la identitat de la dona que ha donat a llum la criatura d'Obregón. Segons expliquen, és una dona d'origen cubà que respon a les inicials de Y.E.V.P. i que viu "en un humil apartament" a només 20 minuts de l'Hospital Infantil Joe DiMaggio. La revista Lecturas assegura que ha tingut accés al document oficial en què Ana Obregón va sol·licitar a la justícia americana que se la reconegués com a mare del nadó que gestaria Y.E.V.P.

Al reportatge que acompanya aquesta exclusiva es pot veure aquesta dona caminant pel carrer amb una bata d'estar per casa estampada amb cors. Les dades que han transcendit sobre aquesta dona són que no és el primer cop que es dedica a gestar fills de terceres persones, que ella és mare de dos adolescents i que actualment té parella. També s'ha publicat que la quantitat de diners que hauria percebut per gestar la petita Ana Sandra Lequio serien 35.000 euros, una petita part dels 170.000 que hauria pagat en total per tot el procés. Que visqui "en un humil apartament" i que s'hagi "vist obligada a recórrer a la gestació subrogada" –en paraules de la revista– posaria en dubte el fet que aquesta gestació no seria una qüestió purament altruista, com defensen alguns sectors pro gestació subrogada.

A la revista ¡Hola!, Obregón qualifica de "benedicció" aquesta dona, la identitat de la qual no detalla. Sí que revela, en canvi, detalls sobre el seu part, que es va avançar tres setmanes. També revela que la criatura va néixer "en perfecte estat de salut" i que va pesar tres quilos i mig.

L'embaràs per gestació subrogada va començar el juny del 2022, "el mateix mes que l'Aless hauria fet 30 anys", ha explicat Obregón. Només el pare de l'Aless i les dues germanes d'Obregón coneixien aquest projecte reproductiu pòstum d'Aless Lequio que ara ha executat la seva mare. Aless Lequio García, fill de la presentadora i d'Alessandro Lequio, va morir als 27 anys el 2020 víctima d'un sarcoma d'Ewing, un tipus de càncer contra el qual ara lluita Obregón a través d'una fundació que porta el nom del seu fill. A pesar que Obregón explica que amb aquest naixement contractat als EUA dona compliment a un desig del seu fill, quan la setmana passada va transcendir la notícia, les seves primeres paraules van ser: "Ja mai més tornaré a estar sola".

stats