Gent 11/10/2021

Boris Johnson se'n va de vacances en plena crisi enegètica i de subministraments al Regne Unit

El 'premier' britànic s'ha instal·lat una setmana a la localitat malaguenya de Benhavís

2 min
Boris Johnson en la visita a un pub durant la campanya pel lideratge conservador el juliol del 2019.

El ministre d'Empreses, Energia i Estratègia Industrial britànic, Kwasi Kwarteng, ha qualificat de "raonable" que el primer ministre, Boris Johnson, se n'hagi anat de vacances a Marbella en un moment en què el país està sumit en una crisi de subministraments. Segons assegura el tabloide britànic Mail on Sunday, el líder tory s'ha agafat uns dies de descans amb la seva dona, Carrie, que està embarassada, i el seu nadó de disset mesos, Wilfred, en un xalet de luxe de la Costa del Sol, propietat del polític conservador Zac Goldsmith, molt amic de la dona de Johnson.

El dominical indica que l'exclusiva propietat, que té fins i tot heliport, es coneix com a Torre Tramores i és molt a prop de Benahavís. De fet, aquesta exclusiva edificació ja va ser el refugi de Lady Di quan es va separar del príncep Carles. També Tony Blair s'hi ha allotjat algunes vegades, tal com ha recordat la premsa britànica. Johnson ha estat molt qüestionat al Regne Unit per aquestes vacances, perquè se les ha agafat quan el Regne Unit afronta moments delicats per la crisi de subministraments i per l'augment del preu de l'energia. Kwarteng ha intentat defensar el premier dient que estava en "contacte regular mitjançant WhatsApp" amb ell, i ha recordat que Johnson ha perdut recentment la seva mare. El que no ha volgut concretar el ministre era la destinació. "Crec que se n'ha anat fora. No estic segur d'on", ha donat com a resposta el titular d'Empreses en una entrevista amb Times Radio.

Per justificar la decisió del cap de l'executiu, Kwarteng ha recordat que "[Johnson] l'últim any i mig gairebé perd la vida a causa del covid-19 i se li acaba de morir la mare": "Això el pot haver empès a agafar-se un petit respir. Em sembla que és una cosa raonable".

Per contra, Bridget Phillipson, de l'opositor Partit Laborista, ha demanat "respostes urgents sobre qui és exactament al capdavant de l'espectacle" arran de l'absència de Johnson. L'augment mundial del preu del gas ha generat una preocupant crisi al mercat britànic, on les elèctriques no poden traslladar al consumidor tota la pujada dels preus majoristes i desenes de companyies s'enfronten a l'amenaça d'una fallida aquest hivern, mentre també s'ha generat una escassetat en els subministraments d'aliments i de gasolina.

stats