Gent 21/02/2022

Brad Pitt demanda Angelina Jolie per haver venut part de les vinyes on es van casar

Un oligarca rus ha comprat a l'actriu la seva part del negoci

2 min
Brad Pitt i Angelina Jolie a l'última cerimònia dels Oscars

BarcelonaLa relació entre Brad Pitt i Angelina Jolie torna a passar pels jutjats. L'actor ha presentat una demanda contra la seva exdona per haver venut la seva part de les vinyes franceses on es van casar l'any 2014. Segons Pitt, Jolie i ell havien arribat a un acord pel qual cap dels dos podia vendre's la seva part del castell de Miraval sense el consentiment de l'altre. L'actor assegura que Jolie s'ha desfet de la seva part de les vinyes sense informar-lo.

L'any 2008, Pitt i Jolie van comprar el castell de Miraval per 24,8 milions de dòlars. Anys després, el 2014, van triar la finca per ser l'escenari del seu casament, una cerimònia en què van estar acompanyats per tots els seus fills i que van compartir amb tothom amb reportatges en exclusiva a les revistes Hello i People.

En la demanda presentada en un jutjat de Califòrnia, Pitt assegura que les vinyes de Miraval són la seva "gran passió". Denuncia que l'octubre passat la seva exdona va vendre'n la seva participació a un fabricant de licors amb seu a Luxemburg que està controlat per l'oligarca rus Iuri Xefler, fet que trencaria els termes del seu acord, que estipula que Pitt tenia dret de preferència sobre la seva part. "Jolie va consumar la venda sense el permís de Pitt, negant-li el dret de consentiment que li devia i el dret de preferència sobre el negoci. Ella ha venut la seva participació tenint constància i acceptant que Xefler i els seus socis voldrien controlar el negoci al qual s'han dedicat Pitt, i perjudicar la inversió de Pitt a Miraval", diu la demanda.

L'escrit de la demanada assenyala que quan la parella va comprar les vinyes era "un negoci no rendible" i que els esforços econòmics de Pitt, en els quals no ha participat Jolie, les han fet renéixer. "Fa molt de temps que Jolie va deixar de contribuir a Miraval, mentre que Pitt va invertir diners i suor en el negoci del vi, i el va convertir en l'empresa en ascens que és actualment", assenyala.

Pitt i Jolie van anunciar la seva separació el 2016 i des de llavors han hagut de passar pels jutjats en moltes ocasions. Un dels motius de batalla entre tots dos ha sigut la custòdia dels seus sis fills, però també les seves propietats.

stats