Gent 28/04/2021

Britney Spears declararà al jutjat sobre la seva tutela legal

L'artista fa 13 anys que té una vida sotmesa a la voluntat del seu pare, que és el seu tutor legal

2 min
Spears diu que no ha vist el documental sobre ella

BarcelonaBritney Spears ha sol·licitat intervenir davant la Cort Superior de Los Angeles en una audiència, prevista per al 23 de juny, sobre la tutela legal que controla la seva vida des de fa 13 anys. L'advocat de la cantant, Samuel Ingham, ha indicat aquest dimarts que Spears vol parlar als jutjats, cosa que no feia des del 10 de maig del 2019, quan la seva declaració es va prendre a porta tancada i res del que va dir es va fer públic. Es desconeix si l'audiència del juny s'organitzarà sota el mateix hermetisme i quines són les peticions que exposarà la cantant en la seva intervenció.

Mig centenar de seguidors de la Princesa del Pop es van reunir aquest dimarts davant els jutjats de Los Angeles amb pancartes de suport a la cantant i missatges que qualificaven d'esclavitud la tutela legal per la qual el pare de Spears controla tots els béns i decisions de la seva filla. A principis d'any la cort va establir que el pare, Jamie Spears, no seria l'únic tutor legal i ha de compartir totes les decisions amb un fons d'inversió triat per la cantant. La decisió va arribar després que l'equip legal de l'artista mostrés la seva "forta oposició" al fet que el seu pare continuï exercint el control total sobre la seva vida. "No és cap secret que la meva clienta no vol el seu pare com a cotutor, però reconeixem que és un tema a part", va indicar l'advocat.

Spears en un vídeo compartit recentment a les xarxes

Per la seva banda, l'advocada del progenitor, Vivian Lee Thoreen, va assegurar que la seva voluntat és acabar amb la tutela legal quan es donin les condicions. "Si vol acabar-la, pot registrar una petició", ha considerat en una entrevista amb la CNN. Spears, actualment de 39 anys, va accedir que el seu pare es convertís en el seu tutor legal el 2008, un període marcat per un comportament erràtic en què va ser ingressada en un psiquiàtric i va perdre la custòdia dels seus fills.

Temps després, l'artista es va rehabilitar, va llançar nous discos al mercat i va protagonitzar un dels espectacles més vistos de Las Vegas, però la tutela mai va ser revocada. La cantant de Toxic ha dit que "no tornarà a actuar" fins que el seu pare abandoni aquesta figura legal, posada en dubte per milers de seguidors de Spears que es manifesten periòdicament amb el lema #FreeBritney (Llibertat per a Britney), l'interès mediàtic del qual va augmentar després de l'estrena del documental Framing Britney, elaborat per The New York Times.

Spears en un dels seus virals vídeos de ball improvitzat
stats