Memòries
Gent 29/06/2022

El cantant Bono parla per primer cop del seu germà secret

Aprofitant el llançament de les seves memòries, el líder d'U2 ha fet aquesta inesperada revelació en un programa de BBC Radio

2 min
Bono, al Capitoli

BarcelonaBono, el cantant d'U2, ha decidit parlar obertament d'alguns aspectes de la seva vida personal durant una entrevista per al programa Desert Island Discs de BBC Radio 4. Amb motiu de la publicació de les seves memòries, titulades Surrender, el músic ha revelat que té un mig germà del qual mai no havia parlat, que va néixer fruit d'una relació extramatrimonial del seu pare quan aquest encara vivia a la seva casa de Dublín amb ell, la seva mare i el seu germà Norman.

"Tinc un altre germà a qui estimo i adoro", explica durant l'entrevista a la presentadora, Lauren Laverne. Durant la conversa amb Bono, aquest explica que el fet d'assabentar-se que el seu pare tenia un idil·li amorós i un fill secret va fer que entengués l'actitud del seu progenitor quan va morir la seva mare. "El meu pare estava passant un tràngol. El seu cap estava en una altra banda perquè el seu cor estava en una altra banda. Em vaig adonar que el meu pare tenia una profunda amistat amb aquesta bonica dona que era part de la família i després van tenir un fill que es va mantenir en secret. Ningú no ho sabia", comenta el cantant, de 62 anys.

Tot i la naturalitat que mostra ara, diu que va haver de parlar seriosament amb el seu pare, Brendan Robert Hewson. Bono li va preguntar si havia estimat la seva mare, cosa a la qual aquest li hauria respost que sí. "Llavors li vaig preguntar «Com ha pogut passar, això?» i ell em va contestar: «Pot passar», i que estava intentant arreglar-ho, intentant fer el correcte. No s'estava disculpant, només deia que aquests eren els fets. Estic en pau amb això", afegeix l'artista.

Conèixer la situació per la qual estava passant el seu pare diu que l'ha fet reflexionar sobre com devia ser de difícil bregar amb ell d'adolescent. "Estic segur que va ser difícil tractar amb mi. Estava bregant amb altres coses a la seva vida", reflexiona el cantant, que recorda que el seu pare no li va fer cas durant aquest període tan agitat de la vida d'una persona. El cantant també confessa que després de la mort del seu pare, el 2001, es va disculpar amb ell formalment en una capella a França. "No hi havia ningú, allà, vaig encendre una espelma i em vaig posar de genolls i només vaig dir: «Mira, ho sento, t'ho vas passar molt malament, sisplau, perdona'm». I em vaig sentir lliure", rememora.

stats