Gent 14/06/2019

Cartes i objectes de Leonard Cohen es venen per 876.000 dòlars en una subhasta de Christie's

L'objecte més car ha sigut una campana de bronze que decorava la casa de l'artista

Ara
2 min
Cartes i objectes de Leonard Cohen es venen per 876.000 dòlars en una subhasta de Christie's

BarcelonaChristie's ha subhastat a través d'internet més de 60 objectes de Leonard Cohen i de la seva musa més coneguda, Marianne Ihlen. El lot, en el qual hi havia cinquanta cartes escrites pel poeta i cantautor canadenc, s'ha venut per un total de 876.000 dòlars, segons va afirmar aquest dijous la companyia.

La venda, que es va iniciar el 5 de juny i es va tancar dijous, incloïa un total de 64 objectes de tots dos en la que és la primera subhasta 'online' del departament de llibres i manuscrits de Christie's de Nova York. Dels 64 articles, el que més valor va arribar a aconseguir va ser una campana de bronze italiana que s'estima que és del segle XV o XVI, propietat d'Ihlen i Cohen, que decorava casa seva i que es va vendre per 81.250 dòlars, molt per sobre de l'estimació màxima de 12.000 dòlars.

Entre les cartes de Cohen escrites a Ihlen, destaca "Alone with the vast dictionaries of language", escrita a Mont-real el 1960, que es va subhastar per 56.250 dòlars i va superar amb escreix l'estimació de 7.000 dòlars que li havien adjudicat els especialistes. Altres peces importants van ser la carta "I am famous and empty", firmada per Cohen per a "la meva estimada Marianne" amb data del 8 de novembre del 1964, que va arribar als 35.000 dòlars; i "Cohen's first major performance", del febrer del 1967, per la qual es va pagar el mateix preu.

"Aquestes cartes són exactament el tipus de coses amb què ens encanta tractar: no han estat publicades i acaben d'arribar al mercat, tenen un captivador contingut i la seva procedència és impecable", va dir en el comunicat de Christie's l'especialista en llibres i manuscrits de la companyia, Heather Weintraub. "Vam establir unes estimacions conservadores per a la col·lecció i estem encantats amb els resultats. Estem molt contents que aquest material signifiqui alguna cosa per a tants admiradors de Cohen per tot el món", afegeix l'especialista.

stats