Gent 08/03/2022

Christian Dior inaugura a París la sala d'exposicions de moda més gran de la ciutat

Després d'una reforma integral, la firma francesa reobre la seva seu històrica al número 30 de l'avinguda Montaigne

2 min
La façana de la seu històrica de Dior a París, al número 30 de l'Avinguda de Montaigne

BarcelonaLa firma Christian Dior acaba d'estrenar a París el seu nou museu, dedicat a la marca i al seu fundador. L'edifici inclou la sala d'exposicions de moda més gran de París i està situat al costat de la seva principal botiga, a la coneguda avinguda Montaigne, que ha viscut una profunda renovació. Després de l'obertura els últims anys del Museu Yves Saint Laurent i la reobertura del Palais Galliera, el museu de la moda de París, ara ha sigut el torn de Dior, amb una galeria de tres plantes on es poden recórrer els inicis del modista i l'evolució de la marca fins als nostres dies.

L'exhibició arrenca amb els orígens de la família de Dior (1905-1957), fill d'un empresari acomodat, i recupera documents inèdits com els cartells publicitaris de la fàbrica Dior, fundada el 1832, on es treballava des de l'àcid sulfúric fins al lleixiu i el sabó. A més d'alguns dels seus primers esbossos, s'hi poden veure fotografies amb amics artistes, com Jean Cocteau i Max Jacob, fins a l'obertura del seu taller el 1947. Des de llavors fins a la seva mort, deu anys després, Dior va tenir una carrera fulgurant, amb accions empresarials mai vistes –com organitzar desfilades fora de les seves fronteres (a Veneçuela, els Estats Units i Rússia)–, que el van portar a ser portada de la revista Time, el primer modista a aconseguir-ho.

Dior va ser a més un pioner al món de les celebrities, ja que va ser el primer que va deixar roba a actrius famoses perquè la lluïssin en les estrenes de les seves pel·lícules. Quan el modista va morir, el 1957, París i el món van plorar la pèrdua com la d'un dels creadors més importants de la història. Més enllà dels documents biogràfics, la galeria de Dior permet veure les creacions del dissenyador i les que més tard farien els seus successors: des d'un joveníssim Yves Saint-Laurent fins a l'actual directora creativa, Maria Grazia Chiuri, passant per Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano i Raf Simons.

A més, s'ha reconstruït el despatx del dissenyador i s'ha obert per primera vegada al públic la sala que servia de bambolina a les desfilades de Dior, al costat de l'escala on es presentaven les col·leccions, també visible. El museu ha estat inaugurat al mateix temps que ha reobert les portes, al número 30 de l'avinguda Montaigne, la principal boutique de la marca, que després de tres anys en obres s'ha convertit en una mena de temple comercial, amb obres d'art, un jardí, un restaurant i una pastisseria.

La botiga, la remodelació de la qual ha estat obra de Peter Marino, també té una galeria de vidre, amb els sostres més alts de París, uns vuit metres d'alçada, i té l'ambició de convertir-se en una experiència i atreure els seguidors de la marca no només cap a les compres sinó cap a l'univers que s'hi ha recreat.

stats