Assetjament
Gent 01/07/2022

Claire Foy en perill per culpa d'un assetjador

L'home, que li havia enviat gairebé 1.000 e-mails en un mes, va arribar a esperar l'actriu fora de casa seva

1 min
Claire Foy

BarcelonaL'actriu britànica Claire Foy, coneguda per haver interpretat la reina Elisabet II a les dues primeres temporades de The Crown, s'ha enfrontat a un "risc significatiu" arran de l'assetjament a què ha estat sotmesa per culpa d'un home que va arribar a enviar-li 1.000 e-mails en un mes. En la vista judicial per decidir la concessió d'una ordre d'allunyament també es va detallar que l'home, Jason Penrose, de 38 anys, va ser vist pels voltants de casa de l'actriu. El judici es reprendrà el 22 de juliol.

Rosa Bennathan, representant de la Policia Metropolitana de Londres, va explicar al jutge que Penrose es va fer passar per director i productor de cinema i que assegurava que volia que l'actriu aparegués en la seva nova pel·lícula. Després de contactar amb la germana de l'actriu, que és la seva agent, va descobrir on vivia Foy. L'home visitava sovint la casa de l'actriu i algun cop picava a la porta. El 17 de desembre l'actriu va trucar a la policia per alertar que hi havia un home pels voltants de la seva residència. En els correus electrònics que Penrose feia arribar a l'actriu i al seu equip deia coses com que volia que Foy fos la seva nòvia.

L'advocada d'ofici de Penrose, Moira McFarlane, ha demanat un ajornament del judici i ha assegurat que l'estat mental del seu client "està sota qüestió".

stats