Gent 18/04/2022

El nadó del fill de Paul Auster havia ingerit prou droga per deixar inconscient un adult

Daniel Auster va administrar a la nena un medicament per revertir la sobredosi

2 min
Daniel Auster en una foto d'Instagram

La neta de Paul Auster, de 10 mesos, va ingerir prou fentanil i heroïna per deixar inconscient un adult, segons han detallat les autoritats novaiorqueses després de prendre declaració a Daniel Auster, fill del conegut escriptor i acusat d'homicidi involuntari per la mort de la nena. Daniel Auster, fill de Paul Auster i de la també escriptora Lydia Davis, va ser detingut divendres després que l'autòpsia de Ruby Auster, que va morir l'1 de novembre després de ser trobada inconscient a la casa familiar de Brooklyn, revelés que la causa de la mort de la nena va ser una sobredosi de fentanil i heroïna.

En la seva declaració, Daniel Auster ha explicat que l'1 de novembre al migdia es va despertar després de fer una migdiada i va veure que la seva filla tenia "els llavis blaus i els ulls fixos". L'home, que aquell dia havia consumit heroïna, va administrar a la nena Narcan, un medicament que es fa servir per revertir sobredosis, davant el temor "d'haver-la cagat", segons ha detallat l'ajudant del fiscal del districte, Tien Tran. Auster va negar en un principi haver consumit heroïna el dia que va estar amb la seva filla, però finalment, després que la policia trobés paquets de la substància al lavabo, ha admès haver-se drogat mentre estava amb la nena.

Segons la Fiscalia, quan la mare de la nena, Zuzan Smith, la va deixar amb el seu pare per anar a treballar la criatura estava bé. La dona va trucar cap a la una del migdia per saber com estava la nena i la va poder sentir de fons mentre parlava amb Auster. Quatre hores més tard, a les 16.26, Auster va trucar als serveis d'emergència. La nena va ser declarada morta un cop a l'hospital. L'autòpsia, que considera la mort de la nena un homicidi, no ha trobat indicis de maltractaments físics.

El jutge ha ordenat un tractament psiquiàtric per a Auster, al qual ha deixat en llibertat sota fiança seguint la petició del seu advocat. "Treballa en el sector de la construcció. Va a les reunions de Narcòtics Anònims i manté una bona relació amb la mare de la seva filla", ha explicat l'advocat.

L’any 1998 Daniel Auster, que actualment té 44 anys, va ser condemnat per possessió de 3.000 dòlars que havien estat robats al traficant de drogues Andrew Melendez, assassinat per un promotor d’un club nocturn de Nova York, Michael Alig. Segons la investigació policial, Alig i un còmplice van matar i esquarterar Melendez i van llençar el cos al riu Hudson. Auster no va tenir una implicació directa en l'assassinat.

El pare de Daniel Auster, Paul Auster, és un dels escriptors més reconeguts i populars de Nova York i ha escrit llibres com ara Leviatan o El llibre de les il·lusions. En una de les seves novel·les, La nit de l’oracle (2003), el narrador és un escriptor que té un fill addicte a les drogues. La segona dona del novel·lista, la també escriptora Siri Hustvedt, va publicar Allò que vaig estimar, una novel·la en què un drogoaddicte és detingut per la seva connexió amb l’assassinat d’un traficant de drogues. El llibre explora la relació del drogoaddicte amb el seu pare i la seva madrastra. 

stats