Barajas

Detenen Ricard Ustrell i la productora d''El matí de Catalunya Ràdio' Sara Llovet a l'aeroport de Madrid

Els dos periodistes no van poder volar a Israel, des d'on estava previst fer el programa d'aquest dimarts

2 min
Ricard Ustrell

BarcelonaRicard Ustrell tornava d'entrevistar Alberto Núñez Feijóo i es trobava a l'aeroport de Barajas per viatjar a Israel, des d'on volien fer el programa d'El matí de Catalunya Ràdio aquest dimarts. Però una sèrie de coincidències inesperades van acabar amb la detenció del director del programa i la seva productora, Sara Llovet, a més de la cancel·lació total del vol direcció a Israel.

El mateix Ustrell ha explicat al programa d'El matí de Catalunya Ràdio la peripècia a l'aeroport de Barajas que va acabar amb la seva detenció. A tan sols quinze minuts de tancar el vol van confirmar els bitllets que els havien de dur a Israel, des d'on estava previst cobrir la guerra amb Palestina. De camí a la porta d'embarcament es van adonar que entre tot el material periodístic que duien a l'equipatge de mà hi havia un ordinador de més que no era seu. La reflexió va ser ràpida: "Si tornem enrere a deixar l'ordinador, perdem el vol. Si intentem passar el control de passaports a Israel amb un ordinador que no és nostre...", explica Ustrell. Per tant, van acabar deixant l'ordinador en una cadira de l'aeroport. "Si no, perdíem el vol", s'excusa el director del programa.

Sense l'ordinador i ja asseguts a l'avió senten pels altaveus de cabina el següent: "Demanem als senyors passatgers que agafin totes les seves maletes amb precaució, perquè l'avió s'ha de sotmetre a un control de seguretat", deia el pilot en un anglès castís. Els passatgers van baixar i es van plantar dempeus al finger amb totes les seves pertinences a l'espera de nou avís. Tot i que al cap de pocs minuts un grup d'agents va inspeccionar l'avió, no n'hi va haver prou. Poc després va arribar la Guàrdia Civil i va demanar per Ricard Ustrell i Sara Llovet: quedaven detinguts per sostracció de material. El propietari de l'ordinador havia denunciat el robatori del seu aparell i per bé que les càmeres de seguretat van confirmar la versió d'Ustrell, més tard el portàtil va ser robat per una tercera persona, que encara no s'ha localitzat. A hores d'ara el periodista de Catalunya Ràdio segueix investigat pel robatori de l'ordinador.

Paral·lelament, l'avió que havia de sortir de Barajas en direcció a Israel, actualment en guerra amb Palestina, es va acabar cancel·lant, sense una explicació oficial. El conflicte armat i el bombardeig de la zona podrien haver influït en la decisió.

stats