Famílies reials

Un divorci i la desaparició del germanastre: setmanes dures per a Tatiana de Grècia

La policia de Malibú tem per la integritat física i mental del fill del padrastre de la princesa

À.G.
2 min
Tatiana de Grècia, en una foto recent

BarcelonaLa princesa Tatiana de Grècia torna a ser notícia a pesar seu. El seu germanastre, Attilio Brillembourg, ha desaparegut i es tem per la seva vida. La notícia va causar rebombori i confusió perquè, en un primer moment, quan la policia de Los Angeles va anunciar la denúncia, la premsa va pensar que es referien al pare, un conegut empresari que té el mateix nom i que és padrastre de qui, fins fa ben poc, va estar casada amb Nicolau de Grècia. Un cop desfet l’equívoc, es va saber que era el jove Brillembourg qui es trobava en parador desconegut, des que se l’havia vist per Malibú la nit del dissabte 18 de maig, i que es temia per la seva vida. La nota suggeria que es patia per la seva integritat física i mental.

De moment, la princesa no s’ha pronunciat sobre l’afer. Sí que ha transcendit que Tatiana mantenia una relació distant amb el seu germanastre, que va relacionar-se sentimentalment amb Kiera Chaplin, neta de l’actor i director Charles Chaplin. Attilio s’havia anat distanciant de la família. En canvi, Tatiana sí que professava un vincle amb qui va ser padrastre seu durant la seva infantesa, ja que va entrar a la seva vida quan ella només tenia set anys, un any després que el seu pare biològic morís. L’empresari financer va assumir aleshores el rol de pare i, de fet, va ser qui la va acompanyar cap a l’altar aquell ara llunyà 25 d’agost del 2010, quan es va casar i va ingressar a la família reial de Grècia i Dinamarca, en una cerimònia celebrada a l’illa de Spetses.

Tot i el “de Grècia” adquirit en virtut de les seves núpcies, Tatiana va néixer amb el cognom de Blatnik, a Caracas, per bé que la seva infantesa va passar a Suïssa. El seu espòs fins fa poc, Nicolau de Grècia i Dinamarca, és el tercer fill del rei Constantí i la reina Anna Maria de Grècia. Tot i que el país no reserva cap funció als monarques, la família reté encara els tractaments reials i Tatiana seguirà mantenint el rang de princesa.

L’anunci de divorci va arribar aquest abril i, segons el comunicat de la casa reial, es va fer de mutu acord. “Després de catorze anys de casament, han escollit dissoldre amicalment la seva unió. Aquesta decisió s’ha pres amb cura i respecte mutu, reflectint la profunditat de l’estima que senten l’un per l’altre i pels moments que han compartit”, deia la nota. “Les seves futures interaccions estaran guiades pels mateixos principis de respecte i comprensió, mentre fan la transició cap a una relació fonamentada en una gran amistat”. El text explicava que tots dos seguirien al país i que la família els prestaria suport. La casa reial grega passa en els últims temps una mala ratxa, ja que el rei Constantí va morir el gener de l’any passat.

stats