Gent 07/10/2019

Elton John assegura a les seves memòries que va estar "a 24 hores de morir"

Va ser arran d'una infecció que va patir a Sud-amèrica després d'un càncer de pròstata

Ara
2 min
Elton John assegura en les seves memòries que va estar "a 24 hores de morir"

BarcelonaTot i que surten el dia 15 d'octubre, les memòries d'Elton John Me: Elton John ja omplen pàgines de diaris. Aquest cap de setmana hi ha hagut la primera filtració: s'ha sabut que el cantant, de 72 anys, va estar a punt de morir per culpa d'un càncer de pròstata que el va deixar "a 24 hores de la mort". Segons relata l'artista, que passarà l'any que ve per Barcelona en la seva gira de comiat, quan ja s'havia recuperat va tenir-ne algunes seqüeles, com ara la incontinència urinària i dolors pels quals va haver de ser operat una altra vegada. I diu que un cop recuperat d'aquella segona intervenció, la primera cosa que va fer va ser celebrar el seu 70è aniversari a Hollywood.

Però aquella festa no hauria sigut un alegre final a la seva greu malaltia. Al cap de pocs mesos, mentre estava de gira per Sud-amèrica, l'artista va haver de ser traslladat d'urgència al Regne Unit perquè patia uns forts tremolors que li impedien fer qualsevol activitat. "El meu últim record és que hiperventilava mentre intentaven trobar una vena per posar-me una injecció. Eren dos quarts de tres de la tarda, en una sala d'operacions i amb drenatge" inclòs, explica l'artista al llibre.

"Durant dos dies vaig estar a cures intensives. Quan vaig recuperar la consciència em van dir que havia contret una greu infecció a Sud-amèrica, i que m'estaven tractant amb enormes dosis intravenoses d'antibiòtics. Però la febre va tornar. Van prendre una mostra de la infecció i va resultar ser més greu del que al principi creien. Em van fer ressonàncies magnètiques i Déu sap quantes proves més. Els metges van dir a David Furnish –el marit d'Elton John– que vaig estar a 24 hores de morir. Si la gira per Sud-amèrica hagués durat un dia més seria mort", assegura. "Sisplau, no deixis que em mori, sisplau, deixa que vegi els meus fills una altra vegada", diu que va pensar tota la nit.

Al llibre també parla de la manifesta mala relació que tenia el cantant amb la seva mare, amb la qual explica que es va poder reconciliar abans que ella morís. "Passar temps amb ella era com convidar a dinar o de vacances una bomba sense detonar: sempre estava histèrica, com quan jo era petit. Quan va néixer el Zachary [el 2010, el primer fill del cantant] ja no ens parlàvem gens. Un periodista, a la recerca de la primícia, va preguntar a la meva mare sobre com se sentia per no haver conegut el seu primer net. I ella va dir que no li molestava perquè mai li havien agradat els nens", recorda John, que afegeix que la frase que la seva mare li va dir per reconciliar-s'hi va ser: "T'estimo però no m'agrades gens".

stats