Gent 27/09/2019

Enric d'Anglaterra segueix els passos de la seva mare en un camp de mines antipersona a Angola

El 1997, poc abans de morir, Lady Di va estar allà per visibilitzar el problema d'aquests explosius

Ara
2 min
Enric d'Anglaterra en un camp de mines antipersona d'Angola

BarcelonaEl príncep Enric, fill petit del príncep de Gal·les, va visitar ahir Botswana per donar suport a projectes de conservació natural abans de viatjar també en solitari a Angola i Malawi, mentre que la seva dona i el seu fill Archie es van quedar a Sud-àfrica dins de la primera gira familiar dels ducs de Sussex amb el nen. A Botswana, Enric va plantar arbres al parc nacional de Chobe juntament amb uns 200 nens d'escoles de primària de la zona.

Posteriorment, Enric es va desplaçar a Angola, on va rebre un homenatge especial a la seva mare, la princesa Diana de Gal·les, i als seus esforços en la lluita contra les mines antipersona. El duc de Sussex, després de passar ahir per la capital, Luanda, ha visitat un antic camp de mines a la localitat de Dirico, a la província de Kwando Kubango, on l'organització britànica The Halo Trust treballa per eliminar les mines terrestres implantades durant guerra civil que va viure Angola entre el 1975 i el 2002. The Halo Trust –que calcula que ha desactivat unes 100.000 mines a Angola durant una mica més de 30 anys de feina– ha explicat que durant la dècada dels noranta, amb el suport de Diana de Gal·les, es va poder cridar l'atenció a escala internacional sobre els nocius efectes d'aquests explosius.

Les imatges de la princesa Diana a Angola caminant amb un casc i una armilla de The Halo Trust pels camps que l'organització estava netejant van donar la volta al món el 1997, pocs mesos abans que morís en un accident de trànsit a París. L'acció formava part de la Campanya Internacional per a la Prohibició de les Mines Antipersona, que aquell mateix any va guanyar el premi Nobel de la pau. Per retre homenatge a aquell icònic gest, Enric s'ha desplaçat avui a la província de Huambo, on seguirà els passos de la seva mare en el que actualment és ja una comunitat lliure del perill de les mines.

Allà també visitarà un centre ortopèdic encarregat de fabricar pròtesis i d'oferir rehabilitació física a mutilats de guerra, i que serà rebatejat com a 'Princesa Diana' en honor a la tasca humanitària de la seva mare. A més, Enric visitarà un arbre plantat per ella quan va estar a Huambo. El duc de Sussex també visitarà iniciatives de conservació a la conca del riu Okavango i, l'endemà, per tancar el seu pas per Angola s'entrevistarà a Luanda amb el president del país, João Lourenço.

El príncep Enric visita un espai afectat per les mines antipersona a Angola
stats