Tailàndia
Gent Famosos 25/10/2023

Daniel Sancho s'enfronta al càrrec més greu: la Fiscalia l'acusa d'assassinat premeditat

El jurat popular ha emès un informe de l'assassinat d'Edwin Arrieta que coincideix amb la conclusió de la investigació de la policia

2 min
Daniel Sancho durant l'explicació de com va matar a Edwin Arrieta

BarcelonaDesprés de tres mesos d'espera la Fiscalia ha emès el seu veredicte. El jurat popular de Samui, l'illa del sud-est asiàtic on es troba en presó preventiva Daniel Sancho, ha coincidit amb les investigacions de la policia al concloure que l'assassinat d'Edwin Arrieta va ser un assassinat premeditat. A més, l'informe que ha entregat al tribunal de Tailàndia encarregat del cas acusa el xef espanyol d'ocultar el cos de la víctima, que va ser esquarterada en catorze parts.

Els càrrecs imputats per la Fiscalia de Samui són els mateixos que va demanar la policia després de dur a terme una investigació de més de dos mesos. L'informe emès pel jurat popular serà llegit aquest dijous en una vista al tribunal de Samui on Daniel Sancho, acusat d'assassinat premeditat i ocultació del cos, haurà d'estar present. A hores d'ara no es té constància que el jove de 29 anys hagi contractat un advocat particular tailandès, un requisit que ha de complir. En cas de no presentar-se amb un lletrat especialitzat en la llei del país del sud-est asiàtic, serà el mateix jutge qui assignarà a l'assassí confés un advocat d'ofici.

La incertesa qui el defensarà es deu a la decisió que va prendre el 7 de setembre el pare de l'acusat, l'actor Rodolfo Sancho, que va prescindir dels serveis de l'advocat tailandès Ann Chuayprabat per "discrepàncies en la defensa", segons va anunciar el pare de Daniel. L'estratègia i la defensa seran claus per definir el futur de Sancho, que cada vegada sembla ser més negre: el Codi Penal tailandès preveu la pena de mort pel delicte d'assassinat premeditat. Aquest ha estat el càrrec que han conclòs tant la investigació com la Fiscalia de Samui per l'assassinat i esquarterament en catorze parts d'Edwin Arrieta el passat 2 d'agost a l'illa de Koh Phagan.

Des del 7 d'agost el fill de Rodolfo Sancho es troba en presó provisional a la presó de Samui, l'illa veïna d'on van succeir els fets i on, en el millor dels casos, hauria de complir condemna si aconsegueix deslliurar-se de la pena capital.

stats