Procés judicial
Gent Famosos 20/06/2023

Un jutjat processa l'actriu María León per lesions a una agent de policia

La jutge li atribueix el delicte d'atemptat i agressió a l'autoritat

2 min
María León també de blanc als Goya

BarcelonaL'actriu María León, coneguda per la sèrie Allí abajo, ha estat processada per un jutjat de Sevilla per suposadament agredir una agent de policia l'octubre del 2022, una acusació que ella nega al·legant que va ser "víctima d'abús policial". En concret, la titular del jutjat, María José Moreno, ha decidit el processament de l'actriu "per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i un altre lleu de lesions a una agent de la policia".

L'octubre del 2022 María León va ser detinguda després d'involucrar-se en una baralla amb una patrulla policial. Els fets van tenir lloc de matinada, quan una patrulla de la policia local de Sevilla va aturar un home que circulava en bicicleta amb una copa de vidre a la mà i amb signes d'embriaguesa. Mentre els agents li feien una prova d'alcoholèmia a l'home, que va sortir positiva, un grup de persones, entre elles León, van començar a increpar la policia.

La tensió va escalar quan l'actriu va començar a enregistrar l'actuació policial amb el telèfon mòbil. Quan els agents van detectar que León els estava gravant li van cridar l'atenció, moment en què ella va respondre: "Burro, tu qui ets? El xèrif?" Davant d'aquesta resposta, els agents li van demanar que s'identifiqués, cosa que no va poder fer perquè va dir que no portava el DNI. Després de negar-se a identificar-se, els agents van fer pujar l'actriu al cotxe de patrulla per dur-la a comissaria, moment en què la tensió es va disparar. Segons la versió policial, els acompanyants de l'actriu van envoltar el vehicle mentre ella cridava des de l'interior. Un d'ells va obrir la porta i León va intentar sortir, una acció que va voler impedir una agent que hauria rebut un cop de puny per part de l'actriu. Segons el relat policial, després del cop de puny, León li va donar una puntada de peu a l'agent mentre li cridava: "Filla de puta, ets una puta".

El jutjat també ha processat dos dels acompanyants de l'actriu pels delictes d'atemptat i resistència a l'autoritat. Segons el jutjat, els tres processats estaven sota els efectes de l'alcohol en el moment dels fets.

stats