Malaltia

L'actor Sergio Peris-Mencheta, de 48 anys, anuncia que té càncer: "Em sento vulnerable, aterrit i més petit que mai"

Ha explicat que s'està sotmetent a un tractament de quimioteràpia i que necessitarà un trasplantament de medul·la

2 min
Sergio Peris-Mencheta en una imatge del programa 'Traitors España'

BarcelonaSergio Peris-Mencheta, actor conegut per sèries com Al salir de clase i per la seva llarga trajectòria teatral, ha anunciat que pateix càncer. "En l'últim sorteig no m'han sortit els números de sempre. Estic en ple procés de quimioteràpia i un posterior trasplantament de medul·la. I, aquesta vegada, em toca jugar amb una altra mà", ha explicat l'actor de 48 anys a través del seu compte d'Instagram.

En la publicació, el conductor de Traitors España (HBO Max) ha aprofitat per reflexionar sobre la seva vida i el seu moment actual. "Estic com només saben els que han viscut una situació similar a la meva. Em sento més vulnerable, aterrit i petitet que mai, i valorant des de fa uns mesos cada un dels meus passos a la terra", explica. "Sé que en aquesta partida jo no decideixo del tot. Sé que la vida mana, i que hi ha una part en què em toca confiar i deixar-me portar. Però porto les butxaques carregades de daus i els estrenyo cada poca estona. I és que jo sempre he sigut de sisos", diu Peris-Mencheta, que ha assegurat: "Sempre m'han tocat les coses bones de la vida".

En el repàs que fa de la seva vida, l'actor fa una menció especial a la seva família, formada al costat de l'actriu i artista catalana Marta Solaz, a qui va conèixer quan tots dos treballaven a Al salir de clase, la sèrie adolescent de Telecinco de finals dels anys 90. "Després de 19 anys i mig segueixo enamorat fins al moll de l'os de la Marta i em sento cada cop més desitjat i estimat per ella", confessa. Afegeix que se sent agraït per l'equip que forma amb la seva dona, els seus fills i la seva gossa.

Després de fer pública la malaltia, Peris-Mencheta ha rebut el suport de nombrosos companys de professió, molts dels quals van començar la seva carrera al costat d'ell a la sèrie de Telecinco. "Estem al teu costat, asseguts amb tu, concentrats a tope, escoltant-te admirats, estrenyem els daus i a per ella. Per al que faci falta: aquí som, amic, Marta i nois. Per al que faci falta", diu Sílvia Abril en el comentari que ha deixat a la publicació de l'actor, gran aficionat als jocs de taula i de rol. "Bro, love you so much. Guanyaràs aquesta batalla, senyor os. Ho sé. Ganes d'abraçar-te, de parlar amb tu. T'estimo, germà", li diu Victor Clavijo, que a Al salir de clase interpretava el germà del personatge de Peris-Mencheta.

L'actor s'està tractant en un hospital de Califòrnia, on es va traslladar a viure fa uns anys amb la seva família. Peris-Mencheta està instal·lat a Los Angeles i combina projectes als Estats Units, com la sèrie Snowfall o la pel·lícula Resident Evil 4, amb projectes a l'estat espanyol, com el reality de joc Traitors o produccions teatrals com Cielos, que va estrenar el juny del 2023 a Madrid. De fet, poc abans de posar en marxa aquesta obra de teatre l'actor va tenir un ensurt de salut i va estar hospitalitzat durant 10 dies a la Fundación Jiménez Díaz de Madrid.

stats