Hollywood
Gent Famosos 28/10/2022

Michael J. Fox confessa que ha empitjorat de salut

L'actor, diagnosticat amb Parkinson, ha revelat que durant l'últim any s'ha trencat la galta, la mà, el colze, un braç i l'espatlla

2 min
Michael J. Fox, contra el Parkinson

BarcelonaMichael J. Fox és un dels principals activistes per a la investigació del Parkinson, malaltia que li van diagnosticar el 1991, quan tenia 30 anys. Dins la seva feina de conscienciació, l'ídol cinematogràfic dels 80 sempre ha estat obert a parlar dels seus problemes de salut. En una entrevista publicada aquesta setmana a la revista People, el protagonista de Retorn al futur ha explicat que aquest any ha sigut especialment difícil per a ell perquè ha tingut diversos accidents i s'ha hagut d'enfrontar a la pèrdua de la seva mare, que va morir al setembre als 92 anys.

Sobre el seu estat de salut, l'actor ha reconegut que ha empitjorat, malgrat que continua tenint una actitud optimista. "Em vaig trencar la galta, després la mà, més tard l'espatlla, em van posar una pròtesi a l'espatlla i em vaig trencar el braç dret, i finalment el colze. Ara tinc 61 anys i tot ho noto una mica més", declara a la revista. El terrible any que ha viscut Fox no s'acaba amb els accidents: arran de l'operació a la qual es va sotmetre després de trencar-se la mà, va patir una infecció que va fer que durant un temps no la pogués utilitzar, i això va derivar en problemes d'equilibri i caigudes.

J. Fox admet que, tot i que sempre ha estat optimista, aquesta sèrie d'accidents li han fet perdre una mica el bon humor. "No he sigut mai un rondinaire, però m'hi he tornat", explica. L'actor assegura que actualment una de les seves prioritats és no caure, motiu pel qual fa servir qualsevol element que el pugui ajudar a mantenir-se dret, des d'un bastó fins a un caminador.

D'ençà que Michael J. Fox va començar a fer feina de conscienciació sobre el Parkinson, ha ajudat a recaptar més de 1.500 milions de dòlars per a la recerca de la malaltia. El 19 de novembre l'actor rebrà el premi humanitari Jean Hersholt, un Oscar honorífic que reconeix els seus esforços filantròpics.

stats