Malaltia

La periodista Laia Ferrer parla de la malaltia que l'ha apartat de la televisió temporalment

Ha estat dos mesos de baixa durant els quals no podia sortir de casa i havia d'estar a les fosques

2 min
“Ara tinc  una paciència infinita”

BarcelonaA principis d'aquest any, la periodista Laia Ferrer tornava a TV3 després de dos mesos de baixa. Llavors ja va avançar a les xarxes socials que s'havia apartat de la televisió per motius mèdics, però ara n'ha donat més detalls en una entrevista al programa Planta baixa. Ferrer, que va començar la seva carrera televisiva a l'espai Tvist i va continuar amb les retransmissions de la Fórmula 1, ha explicat que la causa de la seva desaparició de les pantalles ha estat unes migranyes incapacitants que l'han obligada a aturar la seva vida per un temps.

"Per a mi és com si agafessin una perforadora i em perforessin directament l'ull esquerre. Em fa molt mal, és que no puc obrir els ulls. És un mal tan incapacitant que no pots fer res. Vaig estar un mes i mig tancada a casa", ha recordat la periodista. Ferrer ha explicat com en una ocasió en què va tenir una crisi de migranya i estava conduint va haver d'aturar-se tres vegades perquè no es veia capaç de continuar. També ha confessat que el dolor que sentia espantava el seu fill, que li va arribar a preguntar si es moriria.

La periodista de TV3 ha recordat que el 3 d'octubre es va llevar a les quatre de la matinada per anar a treballar al 3/24 i va notar un mal de cap molt fort, però, així i tot, va anar a treballar perquè no tenia ningú que la pogués substituir en aquella hora. Malgrat que es va prendre un ibuprofèn, el mal no va marxar, sinó que va continuar i es va mantenir durant dies. El tercer dia, mentre estava fent l'informatiu en directe, va començar a tenir pèrdua de visió i ganes de vomitar. Davant d'aquesta situació, va anar a l'hospital i va començar un periple per intentar esbrinar què era el que li passava. "Et passen les pitjors opcions pel cap: estic tenint un ictus, estic tenint un vessament o tinc un tumor", confessa. Després de fer-li tota mena de proves, la van diagnosticar amb migranya crònica. La periodista va estar un mes i mig amb atacs de migranya diaris.

"El meu cervell no sabia com parar el dolor. Vaig estar un mes i mig tancada a casa a les fosques sense poder fer res, ni anar a recollir els meus fills a escola, ni cuinar ni anar al súper", explica.

La migranya té un component genètic i hereditari, però hi ha altres factors que poden desencadenar una crisi, com l'estrès, la tensió cervical o mandibular, i els canvis hormonals. Ferrer explica que fins ara mai havia tingut migranya, però que sí que ve d'una família on aquesta afecció ha estat present. Els neuròlegs li han indicat que en el seu cas el desencadenant podria ser la falta de son. Per aquest motiu, ha hagut de canviar alguns dels seus hàbits. "Ara m'obligo a fer migdiada. També he canviat la meva alimentació perquè hi ha aliments que tenen histamina i em provoquen migranya", detalla Ferrer, que afegeix que els metges li han trobat la medicació que aconsegueix fer disminuir els atacs de migranya.

stats