Crisi matrimonial

El pitjor any de Chiara Ferragni: després de l'acusació d'estafa, arriba la separació de Fedez

Els mitjans italians donen per fet el trencament de la popular parella

3 min
Chiara Ferragni i Fedez

La italiana Chiara Ferragni, una de les primeres influenciadores de la història, no recordarà el 2024 amb gaire estima. Tot i que fa només dos mesos que va començar l'any, la famosa empresària no deixa de sumar males notícies. A més de ser investigada per la Fiscalia de Milà per una presumpta estafa per la venda de productes amb suposades finalitats benèfiques, Ferragni hauria posat fi al seu matrimoni amb el cantant Fedez, pare dels seus fills, segons asseguren els mitjans del país.

Vanity Fair Italia apunta que la separació definitiva hauria tingut lloc diumenge passat, quan ell va abandonar la casa familiar. Els rumors sobre un distanciament entre la popular parella feia temps que corrien i es van intensificar quan Ferragni no va aparèixer a la Setmana de la Moda de Milà, de la qual és una convidada habitual. Els mitjans italians indiquen que la influenciadora va declinar nombroses invitacions de marques de luxe.

La crisi del 'pandorogate'

Una de les causes de la ruptura seria els problemes professionals que pateix Ferragni, que ha vist com el seu imperi trontollava en els últims mesos. A finals del 2023 es va fer públic el cas pandorogate: la influenciadora va comercialitzar sota la seva marca uns pandoros –dolç típic de Nadal a Itàlia– amb els quals assegurava que recaptava diners per fer una donació a l'Hospital Infantil Regina Margherita de Torí. Amb la venda dels pandoros es va aconseguir una recaptació de més d'un milió d'euros, però la donació que va arribar a l'hospital va ser només de 50.000 euros. L'autoritat de la competència i mercat d'Itàlia va imposar a la model una multa de més d'un milió d'euros. Poc després de fer-se públic l'engany, l'organització de consumidors que va denunciar el cas va presentar una altra queixa contra Ferragni per una altra campanya benèfica, per la qual està sent actualment investigada. Es tracta d'una venda d'ous de Pasqua que va tenir lloc el 2021 i el 2022 que havia de destinar els seus beneficis a nens amb autisme. Un altre cop la recaptació va ser de més d'un milió d'euros, però la donació va ser de 36.000 euros.

En aquesta complicada situació, Ferragni no estaria rebent el suport del seu marit, que li hauria retret que els seus problemes legals li estan afectant la carrera com a cantant. Els dos últims anys, Fedez també ha viscut situacions difícils derivades de problemes de salut. A principis del 2022 va anunciar que li havien extirpat un tumor neuroendocrí al pàncrees. L'octubre del 2023 el raper va ser ingressat d'urgència d'una hemorràgia interna que li va provocar dues úlceres. En tot aquest procés, Fedez va estar sempre acompanyat de la seva dona.

De moment, la parella no ha confirmat oficialment la seva separació, però els mitjans ja estan recopilant totes les pistes que han deixat caure a les xarxes socials i que indicarien el final de la relació. Entre altres coses, han destacat que fa uns dies la influenciadora va compartir una cançó de Rihanna titulada What now (I ara què?), que diu: "He estat ignorant aquest gran nus a la gola. No hauria d'estar plorant. Les llàgrimes eren pels dèbils. Soc més forta ara, o això dic". L'última fotografia que Ferragni ha penjat a Instagram acompanyada del seu marit és del desembre del 2023, igual que ell.

Ferragni i Fedez, que han mostrat la seva vida a través de les xarxes i de la docusèrie The Ferragnez (Amazon Prime Video), es van conèixer a finals del 2015 gràcies a uns amics en comú. La relació, però, no va començar fins un any després, quan ell va publicar la cançó Vorrei ma non posto, que feia referència explícita a Ferragni. La lletra de la cançó deia: "El gos de Chiara Ferragni té un bow tie [llacet] de Vuitton". A partir d'aquest moment, la parella es va començar a comunicar per xarxes socials fins que van decidir quedar en persona. El primer fill de la parella, Leone, va arribar el 2018, el mateix any en què es van casar amb una espectacular boda que va tenir lloc a Sicília. Els Ferragnez van ser pares per segon cop el 2021, quan va néixer Vittoria.

En la docusèrie d'Amazon la parella ja deixava clar que en la seva relació no tot era de color de rosa i, de fet, el fil conductor de la producció són les seves visites a un terapeuta matrimonial que els dona pautes sobre com millorar la seva relació.

stats