Salut

Sergio Peris-Mencheta cita 140 amics per videoconferència abans del seu trasplantament de medul·la: "Comença un nou cicle vital"

L'actor se sotmet aquest dimarts al procediment, just el dia que fa deu anys de la mort del seu pare

2 min
Sergio Peris-Mencheta en una imatge del programa 'Traitors España'

BarcelonaDes de fa mesos l'actor Sergio Peris-Mencheta, de 49 anys, es tracta d'un càncer que li van diagnosticar a principis d'any. Quan va anunciar que patia la malaltia ja va avançar que després del procés de quimioteràpia s'hauria de sotmetre a un trasplantament de medul·la, una intervenció que tindrà lloc avui, segons ell mateix ha explicat a Instagram, on està relatant tot el seu procés mèdic.

Abans d'entrar a quiròfan, l'actor, que es va fer conegut per sèries com Al salir de clase i que darrerament havia sigut conductor de Traitors (HBO), ha volgut compartir aquesta nova fase vital amb amics i familiars. Com que s'està tractant als Estats Units, on fa anys que viu amb la seva família, ha organitzat una macrotrucada de Zoom amb més de 140 de les seves persones més estimades. En un vídeo penjat a Instagram es pot veure Peris-Mencheta al llit de l'hospital parlant amb tots els participants en la trucada, entre els quals hi havia alguns excompanys d'Al salir de clase, com l'actriu Diana Palazón o Víctor Clavijo.

“Impossible etiquetar els més de 140 amics que durant 3 hores es van acomiadar d'aquest Sergio que avui, 28 de maig, inicia un nou cicle vital”, diu l'actor en la publicació. Peris-Mencheta fa broma assegurant que la trucada va sortir molt bé malgrat que eren moltes persones i no tenien moderador. A més, agraeix a la seva dona, la també actriu Marta Solaz, haver organitzat la trobada virtual. “Impossible tancar els ulls aquesta nit i no veure el mosaic de somriures i llàgrimes d'amor. La vida és això”, remarca.

Fa uns dies, l'actor ja va compartir amb els seus seguidors a les xarxes algunes de les seves reflexions sobre el seu imminent trasplantament. “Comença el ball. Amb una barreja de por i esperança, de ganes i ensurt, de sentir-me molt ben acompanyat en l'aventura i rematadament sol en el procés. Avui em sento bé i amb forces, però diuen que d'aquí a uns dies la preparació per al trasplantament passarà factura”, deia. Peris-Mencheta ha explicat que casualment el dia en què se sotmetrà al trasplantament serà el mateix en què farà deu anys exactes que el seu pare va morir. “Segur que allà on sigui, aquest 28 de maig té organitzat tot un arsenal d'energia per ajudar-me i perquè pugui celebrar aquest aniversari de vida en el seu honor durant molts anys”, assegurava.

D'ençà que va fer públic que pateix càncer, l'actor ha rebut el suport de molts amics i familiars. Un dels que ha estat al seu costat ha sigut Javier Bardem, que a l'abril el va visitar. Peris-Mencheta va definir la visita com a “regeneradora”.

stats