Gent 19/08/2021

La Fiscalia descriu el cantant nord-americà R. Kelly com "un depredador"

Està acusat de crim organitzat, coacció i tràfic de dones i nenes per fer activitats sexuals il·legals

2 min
El cantant R. Kelly durant una actuació

BarcelonaEl judici per tràfic sexual contra el cantant R. Kelly, conegut com "el rei de l'R&B" durant la dècada dels 90, va començar aquest dimecres a Nova York amb els al·legats d'obertura de la fiscalia federal, que el va descriure com un "depredador" a l’exposar les seves relacions amb dones i nenes, inclosa Aaliyah, amb qui es va casar quan tenia 27 anys i ella 15. Robert Sylvester Kelly, de 54 anys, està acusat per la Fiscalia del Districte Est de Nova York de crim organitzat, coacció i tràfic de dones i nenes per fer activitats sexuals il·legals als Estats Units durant dues dècades, càrrecs similars als que afronta a Chicago, on ha estat entre reixes des de la seva detenció el 2019 fins a aquest juny.

"Aquest cas tracta sobre un depredador que durant dècades va usar la fama, la popularitat i una xarxa de socis per enganyar noies, nois i dones joves per a les seves pròpies finalitats sexuals", va dir en un tribunal federal de Brooklyn la fiscal adjunta María Cruz Meléndez, citada pel canal NBC News i recollida per Efe. La fiscal va exposar les seves interaccions amb sis dones i nenes, –inclosa Aaliyah, que va morir el 2001 en un accident d'avió, a la qual es va referir pel seu nom de pila– que tenien entre 16 i 22 anys quan van patir els suposats abusos per part del cantant. Algunes d'elles previsiblement compareixeran com a testimonis en el procés, d’acord amb la premsa dels EUA.

Les autoritats van assenyalar que dues de les testimonis van aparèixer al documental Sobrevivint a R. Kelly, que va generar fortes crítiques cap al cantant i va propiciar la seva imputació uns mesos després. En el judici contra l'autor de la cançó I believe I can fly, que durarà aproximadament un mes, el veredicte anirà a càrrec d'un jurat format per set homes i cinc dones que estaran en l'anonimat, en línia amb altres mesures de privacitat, com el veto de la premsa i el públic a la sala.

La defensa de Kelly va aprofitar la primera oportunitat de dirigir-se al jurat per sembrar el dubte sobre els futurs testimonis de les suposades víctimes, al suggerir que estaran plens d'"exageracions" i "falsedats" fins al punt que "ni el govern serà capaç de desembolicar l'embolic de mentides". L'artista, que va ser absolt el 2008 en un judici per pornografia infantil, s'ha declarat innocent dels càrrecs i afirma que les joves denunciants eren seguidores seves que "es morien per estar amb ell" i que només van començar a acusar-lo d'abusos anys després, quan el moviment Me Too va guanyar força. A més dels càrrecs federals que afronta a Nova York i Chicago, Kelly és objecte d'acusacions als estats d'Illinois i Minnesota.

stats