Solidaritat
Gent 09/05/2023

La gala People in Red revalida el seu èxit solidari

Vicco va actuar per sorpresa i va fer ballar els convidats

3 min
Gala People in red amb Pere Aragonès i Manel Balcells

BarcelonaLa Fundació Lluita contra les Infeccions va tornar a celebrar ahir al MNAC la gala People in Red, la catifa vermella solidària més important de la capital catalana any rere any. Amb més de 700 persones convidades, l’objectiu de la festa era per 13è any consecutiu recaptar fons per a la investigació contra les malalties infeccioses. El poder de convocatòria del doctor Bonaventura Clotet, l’alma mater d’aquesta longeva celebració, es va tornar a posar de manifest anit amb l’assistència a l’esdeveniment del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la seva esposa, Janina Juli Pujol, vestida de Forrellat Fusió, i l’expresident Artur Mas, també acompanyat de la seva dona, Helena Rakosnik, a més del conseller de Salut, Manel Balcells, i la seva esposa i també metge, Maite Ventura, i el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias.

S’hi van poder veure també cares conegudes com les dels actors Miguel Ángel Muñoz, Marc Clotet i Natalia Sánchez, el periodista Xavier Sardà, el dissenyador Juan Avellaneda, els cantants Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda, Vicco i Topacio Fresh, o les drags Hugáceo Crujiente i Arantxa Castilla-La Mancha. Del món de l’esport van ser-hi presents Xavi Hernández acompanyat de la seva dona, Núria Cunillera; Gemma Mengua, Ona Carbonell i Marc Gené. Del món de la comunicació va destacar la presència d'Helena Garcia Melero i de Cristina Puig, ambdues amb vestits de Marta Martí. Del món de la moda i de les xarxes van destacar personalitats com Martina Klein, acompanyada del seu marit, Àlex Corretja; Dulceida i la seva dona, Alba Paul; Paula Gonu, Paula Ordovás, Jessica Goicoechea, Violeta Magriñán i Laura i Anita Matamoros, entre molts més que van voler sumar-se a la causa.

Gala People in red amb el Mag Lari, Marc Clotet, Miguel Poveda, Bonaventura Clotet i Andreu Buenafuente

La cerimònia, que va començar amb l’actuació del Mag Lari, va estar presentada per Andreu Buenafuente, que va defensar la importància de la feina de la fundació. “Les infeccions són la quarta causa de mortalitat per malaltia al món i només la ciència ens salvarà d’aquesta xacra. L’equip del doctor Bonaventura Clotet no només investiga sobre el VIH, sinó que, a més, ha categoritzat sis línies de recerca per donar resposta a diferents malalties infeccioses com el covid”, va detallar el presentador. 

Gala People in red amb Xavi Hernandez i Núria Cunillera
Gala People in red amb Gemma Mengual

La festa, en principi amb només una actuació prevista, de Miguel Poveda, va tenir un gir més festiu amb l’actuació inesperada de Vicco, que va aparèixer per sorpresa des de les escalinates del MNAC per cantar Nochentera. Com ja comença a ser una tradició, Nandu Jubany va ser l’encarregat del menú de gala que es va servir als assistents. L’estrellat xef català i el seu equip van fer gaudir el públic d’una experiència gastronòmica que va incloure plats com el xuixo de chilly crab, les croquetes meloses de calçots i el brioix de steak tartar amb ou ferrat. Els principals van consistir en un filet de vedella amb gírgoles de castanyer i un plat de llagostins, gnocchi de patata i crema d’ibèrics. Les postres van ser de mandarina en textures. 

Gala People in red amb Hugaceo Crujiente i Arantxa Castilla - La Mancha
Gala People in red amb Àlex Corretja i Martina Klein

Després del sopar va tenir lloc l’actuació de Poveda, que va seguir amb l’espectacle musical de Fede Sardà i els còctels de Manel Vehí. La recaptació, que enguany ha superat els 803.000 euros, es destinarà a la Fundació Lluita contra les Infeccions i a l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. El doctor Bonaventura Clotet va recordar que, per exemple, “gràcies a la investigació, la infecció pel VIH ha passat a ser una malaltia crònica amb una esperança de vida pràcticament normal”. “El coneixement adquirit durant aquests 30 anys d’història ens ha servit per conèixer el sistema immunitari en profunditat i convertir-nos així en referents internacionals en l’abordatge de les malalties infeccioses”, va subratllar l’investigador.

Gala People in red Xavier Trias i Bonaventura Clotet
stats