Gent 01/12/2021

El germà d'Andrew Cuomo, suspès per la CNN per haver-lo ajudat amb les acusacions d'assetjament sexual

Chris Cuomo, un dels presentadors estrella de la cadena, va implicar-se activament en l'estratègia de comunicació del seu germà en l'escàndol que el va fer plegar com a governador de Nova York

2 min
Cuba, el governador de nova York Andrew Cuomo, durant la seva visita a l'Havana. AFP PHOTO /Yamil Lage

BarcelonaEl canal de televisió CNN ha anunciat la suspensió laboral indefinida d'un dels seus presentadors estrella, Chris Cuomo, després de saber-se que va intentar ajudar el seu germà, l'exgovernador de Nova York Andrew Cuomo, quan aquest va començar a ser acusat per diverses dones d'assetjament sexual a començaments d'any. La decisió de la cadena de notícies es produeix després que la fiscal general de l'estat de Nova York, Letitia James, publiqués documents que revelen que el presentador va intentar assistir l'equip de premsa de l'antic governador amb la gestió de la crisi, oferint consells i intentant fer servir les seves fonts per saber si més dones tenien previst acusar el polític en públic.

"Els documents, dels quals no teníem coneixement abans que fossin publicats, donen lloc a preguntes serioses", ha dit en un comunicat la CNN. "Quan Chris va admetre que havia ofert consell a l'equip del seu germà, va trencar les nostres regles, i ho vam admetre públicament", afegeix l'escrit, que subratlla, però, que la cadena entén que el periodista estava en una "posició extraordinària" i que va donar prioritat a la família per sobre de la seva feina. "No obstant, aquests documents apunten a un nivell d'implicació més gran en els esforços del seu germà dels que havíem conegut fins ara", assevera la CNN, que diu que ha suspès indefinidament Chris Cuomo "fins a una avaluació més extensa".

Chris Cuomo en el seu programa de la CNN.

En nombrosos correus electrònics i missatges de text que es van intercanviar el presentador i el personal de l'exgovernador, que finalment va dimitir l'agost passat després d'un informe que va concloure que havia assetjat 11 dones, el periodista va oferir repetidament la seva ajuda, i va intentar aconseguir informació sobre articles d'altres mitjans sobre els comportaments sexuals inapropiats del polític. Fins ara, la CNN s'havia negat a prendre mesures contra Chris Cuomo, tot i saber que el seu empleat havia participat en reunions en què es parlava de l'estratègia que havia de seguir l'equip polític del seu germà. Andrew Cuomo, que ha dedicat la seva vida a la política i va ser governador de Nova York durant més d'una dècada, i Chris Cuomo, una de les estrelles de la CNN, són fills del que també va ser governador de la regió Mario Cuomo, i tenen una estreta relació que va quedar palesa en diverses de les rodes de premsa que va oferir el governador durant els primers mesos de la pandèmia de coronavirus.

stats