Gent 28/04/2021

Giorgio Armani es converteix en benefactor de la Scala de Milà, a la qual destinarà 600.000 euros

El llegendari dissenyador, de 86 anys, assegura que sent "el deure moral" d'invertir en el prestigiós teatre

2 min
El dissenyador Giorgio Armani rebent els aplaudiments del públic després de la presentació de la col·lecció de tardor 2020/2021 de Giorgio Armani al teatre Armani de

BarcelonaEl dissenyador italià Giorgio Armani s'ha convertit en nou soci benefactor de la Scala de Milà, una de les òperes més importants del món, amb l'objectiu d'ajudar aquest teatre a sortir de la crisi del coronavirus. La decisió, presa i anunciada pel consell d'administració del Grup Armani, es formalitzarà el 17 de maig, un cop l'aprovi també l'assemblea de la Fundació Teatre de la Scala, presidida per l'alcalde de Milà, Giuseppe Sala. D'acord amb l'estatut de la Scala, convertir-se en "soci benefactor" suposa destinar-hi 600.000 euros durant els cinc anys vinents. L'objectiu del dissenyador és ajudar el "colpejat" sector de la cultura, segons ha explicat a través d'un comunicat.

"El meu compromís amb Milà, en aquest últim any tan dur, ha sigut important en tots els fronts i no podia deixar de banda el sector de la cultura, que s'ha vist colpejat en tots els aspectes", assegura el modista. El dissenyador italià defensa que les arts "se situen en un segon pla en els moments difícils perquè no semblen vitals i necessàries, i no obstant això, ho són". "Aquesta nova iniciativa està dedicada de nou a la ciutat de Milà, pel valor simbòlic de la institució, però també pels meus vincles afectius i personals" amb la Scala, ha dit Armani, ja que ha signat el vestuari d'algunes de les seves òperes més importants. El dissenyador afirma: "Ara, més que mai, sento el deure moral de contribuir activament en el manteniment del prestigiós teatre, patrimoni de milanesos i no milanesos, un veritable símbol de resistència intel·lectual".

Roberta Armani, Leo DiCaprio, Tina Turner i Giorgio Armani

El superintendent i director artístic de la fundació, Dominique Meyer, ha celebrat la decisió del "rei de la moda italiana" i ha assegurat que junts seguiran els mateixos objectius: "La bellesa i la recerca incansable de la qualitat". Itàlia està immersa en un procés d'obertura gradual d'alguns sectors, també el de la cultura. Ara es poden començar a reobrir teatres i cinemes, tancats al públic des de l'octubre, tot i que amb aforament reduït per evitar aglomeracions. Mentre que algunes òperes italianes ja han anunciat una obertura al públic, com la de Roma aquest dimecres amb un concert de Giuseppe Verdi, la Scala encara no ho ha fet. Divendres que ve s'emetrà a la televisió pública italiana un documental sobre "l'any més increïble i dramàtic de la seva història", protagonitzat per la companyia de dansa de la Scala, una de les més importants del món.

La Scala de Milà
stats