Violència

Angelina Jolie acusa Brad Pitt d'"asfixiar" un dels seus fills en un avió el 2016

Aquesta informació s'ha filtrat a través del 'New York Times', que ha tingut accés a una demanda de l'actriu

2 min
Jolie i Pitt firmen un acord pels fills

BarcelonaAngelina Jolie ha acusat Brad Pitt d'haver escanyat un dels seus fills i colpejar-ne un altre, a més de vessar-los cervesa a sobre, durant una discussió en un vol privat de França a Califòrnia el 2016. L'acusació figura als documents oficials de la contrademanda que l'actriu ha presentat aquest dimarts –coincidint amb la nostra matinada– en un tribunal de Los Angeles (Califòrnia) contra el seu exmarit dins de la batalla legal que mantenen per la venda del seu antic celler francès, anomenat Château Miraval, segons avança The New York Times, que ha tingut accés a la documentació.

"Pitt va escanyar un dels nens i en va colpejar un altre a la cara. Alguns dels nens li van suplicar que s'aturés. Tots estaven espantats. Molts ploraven", detalla el text, que concreta que a l'avió hi havia la família al complet, que tenen sis fills entre adoptius i biològics. Aquesta baralla violenta hauria estat conseqüència d'una discussió prèvia de l'extint matrimoni en què, segons l'acusació, l'actor hauria "colpejat i sacsejat" el cap de Jolie, a qui estava acusant d'haver fet malbé la família. "En un moment donat, va abocar cervesa sobre Jolie. En un altre, va abocar cervesa i vi negre sobre els nens", relata el document legal sobre l'incident en què estaven presents els fills de Jolie i Pitt, llavors tots menors.

El setembre del 2016, l'oscaritzat intèrpret va ser investigat per l'FBI a causa d'un presumpte cas de maltractament a menors, però les autoritats van decidir no presentar càrrecs penals contra ell. Segons els advocats de Jolie, els agents que van investigar el cas tenien "causes justificades per acusar Pitt d'un delicte federal per la seva conducta" el dia del succés a l'avió. De fet, la suposada disputa de l'avió va ser tan exagerada que va fer que l'estrella de Tomb Raider prengués la decisió de demanar el divorci a l'actor després d'onze anys de relació, dos dels quals com a marit i muller.

La contrademanda presentada aquest dimarts respon a una demanda anterior de Pitt contra Jolie per la venda de la seva participació del Chateau de Miraval, al departament de Var (França), que havien adquirit una dècada abans, a una filial del Grup Stoli sense comptar amb el seu consentiment. La intèrpret ja havia al·legat abans que va vendre la seva participació després que les converses entre tots dos es trenquessin perquè Pitt havia intentat "condicionar l'acord". Segons el relat de l'actriu, ell li va demanar signar un acord per no revelar detalls sobre "l'abús físic i emocional" cap a ella i els seus fills, que no va ser acceptat i va motivar el distanciament total i la batalla legal que mantenen actualment. L'actriu també defensa en la seva contrademanda que no pensava participar en un negoci vinculat amb l'alcohol després del problema reconegut d'alcoholisme de Pitt, pel qual va haver de passar per Alcohòlics Anònims, i que per aquest motiu va voler desfer-se de la seva meitat de Miraval com més de pressa millor.

Angelina Jolie amb algun dels seus fills
stats