Denúncia

Denuncien l'actor Vin Diesel per agressió sexual al rodatge de 'Fast&Furious'

L'actor s'hauria masturbat davant de la seva assistent un dia abans que fos acomiadada

2 min
Vin Disel.

BarcelonaNoves acusacions arriben a Hollywood. Vin Diesel ha estat acusat aquest dimecres d'agredir sexualment Asta Jonasson, qui durant nou dies va ser l'assistent de l'actor. Tocaments, petons a la força i una masturbació davant la treballadora són els fets que haurien succeït el 2010 en un hotel d'Atlanta, a l'Estat de Georgia, segons la denunciant. Diesel ja s'ha afanyat a buscar un advocat defensor, que ha comunicat que el seu client "nega de forma categòrica i completament els fets descrits".

En la denúncia interposada al Tribunal Superior de Los Angeles, la demandant assegura que es va veure incapaç d'escapar de la situació tot i "lluitar per desfer-se de les seves mans i dir-li en repetides ocasions que no". La redacció del document també relata que en sentir que no tenia manera de sortir d'aquell moment, Jonasson va tancar els ulls "intentant dissociar-se, desitjant que acabes l'agressió".

Els fets van succeir nou dies després d'haver estat contractada per Diesel i la seva productora, One Race Productions, pel rodatge de la cinquena pel·lícula de la saga de cotxes i carreres. La tasca de Jonasson era organitzar l'agenda i acompanyar l'actor als esdeveniments, amb la condició que no podia ser fotografiada pels periodistes al costat de l'intèrpret. En una d'aquestes ocasions, se li va demanar que esperés a la suite de l'hotel St. Regis d'Atlanta, mentre ell atenia els convidats de la festa que tenia lloc en aquell edifici. Al cap d'una estona, Diesel va tornar, llavors "va agafar Jonasson pels canells i la va tirar cap al llit", segons s'escriu a la demanda. "Ella va intentar escapar immediatament", però la força de l'actor va impedir que ella pogués marxar de l'habitació, diu l'acusació.

Durant la baralla, Jonasson va aconseguir sortir corrents fins al lavabo de l'habitació, allà va cridar durant una estona amb la intenció que algú la vingués a socórrer. Ningú la va sentir. Finalment, l'actor va aconseguir obrir la porta i va empènyer la treballadora contra la paret, on va tocar-li els pits i va "treure's el penis de la roba interior" per començar-se a masturbar, relata la denúncia.

L'assistent va ser acomiadada a través d'una trucada telefònica de la germana de Diesel, Samantha Vincent, segons Jonasson, per no respondre a les insinuacions de l'intèrpret. "Es va sentir com si fos un tros d'escombraries del qual s'havien de desfer. La seva autoestima va ser destrossada pel qüestionament de les seves pròpies habilitats i com si per tenir una carrera exitosa hagués d'intercanviar el seu cos per obtenir un ascens", afirma la demanda.

Pels fets presumptament ocorreguts, Jonasson ha denunciat Vin Diesel, la seva germana i la productora de la saga de pel·lícules de Fast&Furious així com, One Race Productions, sota l'empara de la llei de responsabilitat per abusos sexuals i encobriment de Califòrnia. Aquest decret es va aprovar el mes de gener passat i dona un termini de tres anys perquè les víctimes d'agressions sexuals presentin demandes contra els seus agressors i encobridors, encara que el delicte hagi prescrit.

stats