Cinema

El director de 'Llegendes de passió' revela les dificultats per rodar amb Brad Pitt: "Era molt volàtil"

Edward Zwick publicarà dimarts que ve les seves memòries, on es detallen els problemes per filmar amb el popular actor

2 min
Pitt confirma la seva relació amb  Nicole Poturalski Gent

BarcelonaBrad Pitt fa temps que va deixar de ser l'ideal d'home que ha representat gran part de la seva vida. Després de les complicacions del divorci d'Angelina Jolie –que encara no ha arribat a cap port– i que el seu company de pis de joventut malparlés del seu comportament poc higiènic quan vivien junts, ara un altre detall poc afavoridor de la seva personalitat en l'àmbit laboral ha sortit a la llum. El director de cinema Edward Zwick publicarà el 13 de febrer un llibre de memòries on, a part de parlar de la seva llarga trajectòria professional, detalla com va ser el rodatge de Llegendes de passió, un dels films que van catapultar Pitt a la popularitat.

La pel·lícula, rodada el 1994, va servir perquè Pitt guanyés protagonisme a Hollywood, però trenta anys després el record de Llegendes de passió li està jugant una mala passada a l'actor. En les seves memòries, titulades Hits, floops, and other illusions: my fortysomthing years in hollywood [Èxits, fracassos i altres il·lusions: els meus més de quaranta anys a Hollywood], Zwick explica que Brad Pitt no era la primera opció per interpretar el paper de Tristan Ludlow, sinó que el personatge estava pensat perquè el representés Tom Cruise. Però Cruise va rebutjar el paper per "diferències d'ètica amb el personatge", un problema que Brad Pitt no va tenir. És més, l'actor de Hi havia una vegada a Hollywood va expressar la seva "passió pel guió i la forta atracció que sentia pel personatge", recorda Zwick.

L'alegria per haver trobat l'actor principal de la pel·lícula es va transformar en un maldecap. Els problemes van arribar quan es va fer la primera lectura del guió. En aquell mateix moment, l'actor que després protagonitzaria Mr. and Mrs. Smith va voler renunciar al paper. "Al principi sembla tranquil, però pot arribar a ser molt volàtil quan s'enfada", descriu el director. Aquest només va ser el primer dels molts entrebancs que es van haver de superar per rodar la que va ser una de les pel·lícules més taquilleres del moment. Hi havia diferents coses que posaven de mal humor a Pitt, com per exemple la pluja o "les escenes que requerien una profunda emoció", i això generava continues baralles que interrompien el ritme de gravació de l'equip i esgotaven el personal.

"Vaig començar a donar-li instruccions en veu alta davant de tot l'equip i el Brad va respondre, també en veu alta, que parés. No sé qui va cridar primer, qui va insultar o qui va tirar la primera cadira. Jo, potser? Però quan vam aixecar el cap, l'equip ja havia marxat". Zwick acaba reconeixent –després del seguit de retrets, records amargs i incomprensió pel comportament de l'actor– que sempre s'acabaven reconciliant "perquè no era res personal".

stats