Genealogia
Gent Hollywood 05/01/2023

Edward Norton descobreix que és descendent de Pocahontas

L'actor, de 53 anys, ha pogut esbrinar que la nativa americana que ha inspirat els films de Disney es la seva dotzena besàvia

2 min
Edward Norton a 'La última noche'

BarcelonaL'actor Edward Norton ha revelat que la nativa americana Pocahontas (1595-1617), filla del líder natiu Powhatan, és la seva dotzena besàvia. L'actor, guionista, director i productor de cinema nord-americà va descobrir-ho durant el rodatge de l'episodi emès aquest dimarts del programa d'història genealògica Finding your roots del canal de televisió nord-americana en obert PBS, presentat per l'historiador Henry Louis Gates Jr.

"Això fa que t'adonis que ets una petita part de la història de la humanitat", va comentar Norton dimarts després del descobriment. Gates va explicar a Norton que el colon anglès John Rolfe i Pocahontas formaven part del seu arbre genealògic i que els seus besavis s'havien casat el 5 d'abril de 1614 a Virgínia. Durant el programa, que es dedica a rastrejar les històries ancestrals dels famosos, l'actor d'El club de la lluita (1999) també va descobrir que el seu tercer besavi, John Winstead, posseïa una família d'esclaus formada per un home, una dona i cinc nenes.

Sobre això, Norton va confessar que no se'n sentia orgullós i que haver-ho descobert el feia sentir "incòmode". "No és un judici sobre la teva pròpia vida, però és un judici sobre la història d'aquest país i cal reconèixer-ho i després cal enfrontar-s'hi [...]", va expressar l'artista, de 53 anys.

Algunes de les feines més conegudes d'Edward Norton han estat films com Primal fear (1996), de Gregory Hoblit; la seva interpretació d'un neonazi a American History X (1998); o la seva participació a Birdman (2014), d'Alejandro González Iñárritu. Per cadascuna d'aquestes pel·lícules va ser nominat a un Oscar. La vida de Pocahontas ha estat portada al cinema en diverses ocasions. Les que més difusió han donat al seu nom han estat les dues que li ha dedicat Disney.

El personatge de la factoria de Disney basat en Pocahontas
stats