Control patrimonial
Gent Hollywood 15/03/2023

La guerra per l'herència d'Elvis empitjora: Priscilla és expulsada de Graceland

La mort de Lisa Marie Presley ha precipitat una tempesta familiar que ja ha arribat als jutjats

2 min
Un fan al funeral de Lisa Marie Presley

BarcelonaLa guerra familiar que ha provocat la tràgica mort de Lisa Marie Presley, morta al gener amb només 54 anys, no deixa d'empitjorar. Priscilla Presley i Riely Keough, mare i filla respectivament de la difunta, no deixen d'avançar en la seva escalada de confrontació pel control del que queda de l'herència d'Elvis Presley. El Rei del Rock, que va deixar tota la seva fortuna i propietats a Lisa Marie després de la seva mort el 1977, va estipular que ella fos qui s'encarregués de tot quan fes 25 anys, el 1993. Des de llavors, però, la seva mare també havia coparticipat de les decisions que es prenien patrimonialment, cosa que preveia que seguiria passant si moria la seva filla, però que finalment no passarà perquè Lisa Marie va modificar el seu testament abans de morir i la va apartar de tot.

De fet, és aquest l'origen de la batalla judicial que la mare i la filla de Lisa Marie protagonitzen actualment als jutjats. Priscilla ha intentat impugnar el testament de la seva filla, que va ser modificat el 2016 per expulsar-la com a hereva i gestora de tots aquests actius i va deixar com a únics gestors del patrimoni els fills de Lisa Marie: l'esmentada Riley i Benjamin, que es va suïcidar el 2020 amb només 27 anys. L'exdona d'Elvis al·lega diversos defectes de forma i denuncia un possible frau en aquesta modificació testamentària. Els seus arguments són que la signatura no coincideix amb la real de la seva filla i que el seu nom està mal escrit.

Fora de Graceland

Segons Radar Online, aquestes accions judicials han despertat la ira de Riley, de 33 anys, que ha tallat qualsevol relació amb la seva àvia. De fet, com que és la gestora de tot fins que un jutge pugui dir el contrari, Riley hauria canviat els panys de la mansió familiar, Graceland, per evitar que la seva àvia pugui tornar a la casa que fa dècades va comprar amb Elvis. També hauria impedit que Priscilla tingui accés als arxivadors que custodien documents de la màxima rellevància per a la gestió patrimonial. A banda de la finca, que és una mina d'or gràcies als milers de visitants que hi van anualment, Riley també controla legalment ja el 15% de les participacions de la societat que gestiona els drets d'imatge d'Elvis i els beneficis de dues assegurances de vida de Lisa Marie valorades en 35 milions de dòlars.

Actualment, però, Priscilla no és l'única que ataca judicialment Riley, ja que també se les ha de veure amb l'últim exmarit de la seva mare, Michael Lockwood, amb qui va estar casada entre els anys 2006 i 2021. Aquest li reclama una pensió de 40.000 dòlars al mes per a la manutenció de les dues filles que va tenir amb l'artista, les bessones Harper i Finley. Lockwood ja havia emprès accions legals contra Lisa Marie Presley abans que morís per aquesta mateixa qüestió, cosa que la va afectar molt emocionalment.

Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie i Benjamin Keough en la celebració del que hauria estat el 75è aniversari d'Elvis Presley.
stats