Obituari
Gent Hollywood 13/01/2023

Mor als 54 anys la cantant Lisa Marie Presley, la filla d'Elvis

La també actriu pateix una aturada cardíaca en un hospital de Los Angeles, on estava ingressada en estat crític

4 min
Lisa Marie Presley a l'estrena de la pel·lícula 'Mad Max: Fury Road' el 2015

BarcelonaLisa Marie Presley, cantant, actriu i única filla d'Elvis Presley, ha mort aquest dijous als 54 anys d'una aturada cardíaca a Los Angeles. "Amb el cor encongit he de compartir la devastadora notícia que la meva estimada filla Lisa Marie ens ha deixat. Era la dona més apassionada, forta i afectuosa que he conegut", ha anunciat Priscilla Presley, la seva mare, en un comunicat a la revista People. La cantant, nascuda a Memphis el 1968, havia estat hospitalitzada per problemes cardíacs i, en les últimes hores, induïda en un coma, i s'havia informat del seu estat crític. La seva última aparició pública va ser aquest mateix dimarts a la gala dels Globus d'Or, on va anar amb la seva mare per acompanyar l'actor Austin Butler, premiat precisament pel seu paper d'Elvis Presley a la pel·lícula de Baz Luhrmann.

Lisa Marie Presley i Michael Jackson en una imatge d'arxiu.

Lisa Marie va ser trobada cap a les 10.30 h a l'habitació de casa seva per una de les seves empleades, ha informat la web TMZ, que afegeix que els serveis d'emergències van arribar sis minuts després. Presley vivia a Calabasas, una ciutat satèl·lit de Los Angeles que acull molts famosos. Tot i que no respirava quan els metges van arribar a casa seva, després de practicar-li una reanimació cardiopulmonar la filla del Rei del Rock va mostrar signes vitals i va ser traslladada a l'hospital. Lisa Marie va parlar al llarg de la seva vida de la seva addicció als tranquil·litzants i als opiacis. Segons el testimoni ofert per l'artista en un llibre sobre aquesta epidèmia dels EUA, s'hi va fer addicta quan un metge n'hi va receptar per combatre els dolors derivats del seu últim part. No obstant, no hi ha cap constància oficial que la mort s’hagi degut a aquesta qüestió.

Matrimonis fugaços

Lisa Marie, que aquest 8 de gener, com feia cada any, va visitar Graceland per celebrar l'aniversari del seu pare, va fer-se molt coneguda pels seus fugaços matrimonis amb grans estrelles de Hollywood. Filla del Rei del Rock, va estar casada amb el Rei del Pop, Michael Jackson, amb qui va mantenir una relació del 1994 al 1997. Amb ell va celebrar un casament absolutament discret a la República Dominicana que en aquell temps es va considerar per molts analistes com una mera operació de màrqueting per netejar la imatge d’ell, que acabava de ser acusat del seu primer cas de pederàstia. Mentre convivia amb la frustració de no poder superar els rècords de Thriller i s’iniciava en la dependència farmacològica, aquell casament era l’únic element positiu relatiu a Jackson de portes cap enfora. El matrimoni no es veia mai junt ni se’ls havia vist mai abans sortint junts. Des que van emetre un comunicat anunciant el matrimoni, només apareixien plegats en esdeveniments on hi havia premsa.

De la filla del Rei del Rock, criada a Graceland “amb totes les coses que una nena mai hauria d’haver tingut” –en paraules de la seva mare–, es va dir que era l’única capaç per viure a Neverland, la mansió de Michael Jackson. Era la versió moderna de la llar opulenta en la qual es va criar Lisa Marie i on, als nou anys, va veure morir el seu pare.

Posteriorment va protagonitzar un matrimoni encara més curt amb l'actor Nicholas Cage, amb qui només va durar tres mesos. Abans que amb tots ells, Lisa Marie es va casar el 1988 al Marroc amb el seu xicot de l'institut, el compositor Danny Keough. Amb ell va tenir dos fills. El primer va ser una nena anomenada Riley, i que treballa com a actriu, i el segon era el Benjamin, que es va suïcidar fa dos anys, amb 27 anys. Mitjans especialitzats han explicat que després d'aquella mort Lisa Marie no va tornar a ser la mateixa.

Cienciologia i addicció

El seu últim matrimoni va ser amb Michael Lockwood, amb qui va compartir la vida entre el 2006 i 2016, i amb qui es va casar al Japó amb el seu primer marit com a testimoni. Van tenir dues bessones anomenades Harper i Finley, per la custòdia de les quals van protagonitzar una amarga batalla judicial en la qual es van donar a conèixer públicament els seus problemes d'addicció. Fruit de la seva amistat amb John Travolta, conegut membre de la Cienciologia, també havia transcendit que Lisa Marie s’havia sumat a aquesta secta.

La filla del Rei del Rock havia seguit els passos del seu pare i el 2003 va llançar el seu primer àlbum, To whom it may concern, que va anar seguit de dues produccions més. Des del 2012, però, no havia tret cap disc nou. A pesar que el seu primer disc va arribar al número 5 de la llista Billboard, la pressió que li generava ser la filla d'Elvis va fer que sempre medís molt els seus llançaments musicals.

Lisa Marie Presley i la seva mare, Priscila Presley, saludant centenars de fans d'Elvis concentrats a Graceland.
stats