Batalla judicial
Gent Hollywood 31/03/2023

Gwyneth Paltrow surt indemne del seu judici per un accident d'esquí

L'optometrista Terry Sanderson l'acusava d'haver-li provocat lesions cerebrals per aquell accident, que el jurat ha considerat que va provocar ell

2 min
Gwyneth Paltrow durant el seu judici a Park City, a l'estat nord-americà de Utah

BarcelonaL'actriu Gwyneth Paltrow ha estat considerada no culpable en el cas de l'accident d'esquí que va passar el 2016 i un jurat ha assenyalat com a responsable d'aquells fets l'optometrista Terry Sanderson, que va ser qui la va acusar en un primer moment d'haver provocat la col·lisió. El jurat ha deliberat que la culpa va ser "100%" de Sanderson i que aquest haurà de pagar un dòlar, que era el que l'actriu de Shakespeare in love li havia demanat, com a compensació simbòlica de danys econòmics. Sanderson, en canvi, demanava a la intèrpret 300.000 dòlars.

Paltrow va rebre la notícia sense fer cap gest, mentre que ell es veia compungit, asseguren els mitjans que han seguit el cas. Poc després de conèixer la sentència, l'actriu ha escrit un missatge al seu compte d'Instagram on dona les gràcies al jutge i al jurat per la seva feina. "Els agraeixo la seva consideració en tractar aquest cas", ha escrit Paltrow. El judici ha arribat al final després de vuit dies intensos en què testimonis i demandants han ofert la seva valoració dels fets.

El missatge amb què Paltrow ha celebrat a les seves xarxes la seva victòria judicial

Paltrow ja havia rebut una demanda de Sanderson el 2019, que l'acusava d'haver xocat contra ell per l'esquena quan tots dos esquiaven en una pista a Deer Valley Resort, a l'estat nord-americà de Utah, el 2016. L'home al·legava que la guanyadora d'un Oscar havia esquiat "imprudentment" i que l'accident li va deixar una contusió, quatre costelles trencades i una lesió cerebral duradora, a més d'"experiències properes a la mort". La versió de Paltrow era totalment oposada a la de l'home, de 76 anys, ja que assegurava que estava gaudint d'un dia d'esquí amb la família quan va sentir un impacte a l'esquena que la va llançar a terra.

A 100 km per hora?

En nombroses ocasions Sanderson va afirmar que va ser ell qui va patir el cop i que havia sortit "volant" i havia quedat inconscient una vegada va caure a terra. Aquest dijous, com a testimoni final del cas, l'equip de Sanderson va cridar a declarar el neuròleg Richard Boehme per telèfon i va assegurar que era impossible que Sanderson hagués pogut "sortir volant" per un xoc d'esquí. "L'esquiador que el va colpejar per darrere hauria d'haver anat a més de 80 o 100 quilòmetres per hora, cosa que em sembla molt improbable si no és un esquiador olímpic de descens", va dir minuts abans del veredicte ofert pel jurat. El cas ha estat molt popular a les xarxes socials, on es van titllar d'absurdes algunes declaracions succeïdes durant el judici, que va ser transmès en directe per YouTube.

Gwyneth Paltrow en una de les jornades del seu judici per un accident d'esquí a Park City, a Utah, els EUA
stats