Amenaces
Gent Hollywood 22/05/2023

Jeffrey Epstein va amenaçar Bill Gates amb exposar una relació extramatrimonial seva si no feia una donació solidària

Segons 'The Wall Street Journal', es tractava d'una relació del fundador de Microsoft amb una jove russa de 20 anys

2 min
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein en una imatge presentada com a prova al judici.

BarcelonaEl magnat i pedòfil Jeffrey Epstein va amenaçar Bill Gates d'exposar una aventura que suposadament havia tingut amb una jugadora de bridge russa després que el cofundador de Microsoft es negués a fer aportacions a l'empresa filantròpica d'Epstein, segons ha publicat aquest diumenge The Wall Street Journal ( WSJ). L'empresari pedòfil va descobrir que el 2010 Gates suposadament havia tingut una aventura amb Mila Antonova, una jugadora de cartes que llavors tenia 20 anys. Com que Gates estava casat amb Melinda Gates, Epstein hauria intentat fer servir aquesta informació per amenaçar el que és un dels homes més rics del món, segons apunten al text del WSJ persones coneixedores d'aquesta qüestió.

Epstein va conèixer Antonova el 2013 i després va pagar perquè assistís a una escola tecnològica perquè aprengués codificació de programari. Quatre anys més tard, el 2017, el pedòfil va enviar un correu electrònic a Gates en el qual li demanava que li reemborsés el cost del curs, sempre segons el WSJ. El correu electrònic va arribar després que el delinqüent sexual convicte no aconseguís convèncer Gates perquè participés en un fons de caritat multimilionari que estava intentant establir en col·laboració amb JPMorgan Chase. El missatge donava a entendre que Epstein podria revelar l'assumpte amorós si Gates no s'hi aliava, segons apunta l'esmentat mitjà.

Gates amb Mila Antonova

Gates, de 67 anys, fundador i un dels principals accionistes de Microsoft, ha explicat que en el passat es va reunir amb Epstein unes quantes vegades només per parlar de filantropia, cosa que lamenta haver fet i que qualifica d'error. "Gates es va reunir amb Epstein només amb finalitats filantròpiques. Després de fracassar diverses vegades en la seva voluntat de portar Gates més enllà d'aquests assumptes, Epstein va intentar sense èxit aprofitar una relació passada per amenaçar Gates", explica un portaveu seu citat pel WSJ.

Epstein hauria conegut Antonova quan buscava patrocinadors financers per a una acadèmia de bridge el 2013. L'any següent, el novembre del 2014, Antonova es va quedar breument en una casa a Nova York proveïda per Epstein. "No vaig interactuar amb ell ni amb ningú més, mentre hi vaig ser", explica ella al WSJ. Antonova va decidir canviar de carrera i ser programadora i va demanar a diverses persones que li deixessin diners per començar aquests estudis.

"Epstein va accedir a pagar i va pagar directament a l'escola. No es va intercanviar res. No sé per què va fer això. Quan li vaig preguntar, va dir una cosa així com que era ric i volia ajudar la gent", recorda Antonova. Epstein va ser acusat el 2006 d'abusar sexualment de menors de 14 anys i va ser declarat culpable el 2008 de buscar i proporcionar a tercers una menor per a la prostitució, motiu pel qual va passar un temps en una presó de Florida. Després que el Miami Herald informés que hi havia moltes més menors i dones que havien estat abusades per Epstein, va ser arrestat el 2019 per càrrecs de tràfic sexual. Finalment, es va suïcidar aquell mateix any en una presó de Nova York.

stats